In Zwolle werd onlangs gedemonstreerd door leerkrachten die meer erkenning wilden voor hun werk. Ruim 17 procent van de werkenden kampt volgens TNO geregeld met burn-outklachten, met name docenten (en artsen en ict’ers) voelen zich leeg na een dag werk of zijn emotioneel uitgeput.
Volledig scherm
In Zwolle werd onlangs gedemonstreerd door leerkrachten die meer erkenning wilden voor hun werk. Ruim 17 procent van de werkenden kampt volgens TNO geregeld met burn-outklachten, met name docenten (en artsen en ict’ers) voelen zich leeg na een dag werk of zijn emotioneel uitgeput. © Frans Paalman

Werkenden in Flevoland tevreden over aantal uren, die in Drenthe absoluut niet
(Gelderland en Overijssel in middenmoot)

Ruim één op de vier mensen met een betaalde baan (28,1 procent) wil minder werken. Dat blijkt uit een enquête van Kieskompas in opdracht van dataplatform LocalFocus. De provincies Drenthe (51,8 procent), Gelderland (34) en Overijssel (29,4) zitten boven dat percentage, Flevoland (26,3) eronder.

  1. OM eist 10 jaar cel en tbs tegen verdachte in zaak lugubere ‘puzzelmoord’ Halil Erol uit Steenwijk
    PREMIUM

    OM eist 10 jaar cel en tbs tegen verdachte in zaak lugubere ‘puzzel­moord’ Halil Erol uit Steenwijk

    Het Openbaar Ministerie eist tien jaar cel en tbs tegen Matthias M. (43) uit Meppel, die ervan wordt verdacht dat hij Steenwijker Halil Erol in 2010 om het leven heeft gebracht. Volgens het OM zaagde hij het stoffelijk overschot van Erol in stukken en verstopte hij de lichaamsdelen. De nabestaanden leven intussen al tien jaar in een nachtmerrie. ,,Waarom moest hij zo gemarteld worden?”

Kop van Overijssel