Volledig scherm
Een eerdere editie van de Donderdag Meppeldag. © Wilbert Bijzitter

Werkstraf voor ‘kopschop’ op Donderdag Meppeldag

Een 18-jarige man uit Steenwijk is voor ernstig geweld in de nacht na Donderdag Meppeldag, op 24 augustus vorig jaar, veroordeeld tot 60 uur werkstraf. Daarnaast legde de rechter in Assen hem een maand voorwaardelijke jeugddetentie op.

,,Ik ben al achttien jaar politieman en heb veel geweld gezien, maar zoveel agressie in één trap heb ik niet eerder meegemaakt.” Dat verklaarde een agent die zag hoe de Steenwijker die nacht een keiharde trap tegen iemands hoofd gaf. Omdat het slachtoffer zich niet bij de politie heeft gemeld, is niet duidelijk gevonden wie het was en hoe ernstig zijn letsel was.

Meisje

De jonge Steenwijker bekende tijdens de rechtszaak dat hij met zijn vrienden in gevecht was geraakt met het slachtoffer. Het was volgens hem begonnen toen het die man een meisje lastigviel. De trap zei hij zich niet te kunnen herinneren.

Pepperspray

Meerdere agenten zagen hoe het hoofd van het slachtoffer, dat net overeind probeerde te komen, opzij klapte van de harde trap. De Steenwijker ging er daarna rennend vandoor. Hij kon hem pas buiten het centrum aanhouden, nadat agenten hem hadden bespoten met pepperspray.

Vanwege zijn leeftijd en lage IQ veroordeelde de rechter hem volgens het jeugdstrafrecht. Naast de straf moet hij zich ook laten behandelen.

Kop van Overijssel