Volledig scherm
PREMIUM
Jan Huzen bekijkt in november na afloop de graafwerkzaamheden van de politie op een perceel in het Drentse Koekange, in het onderzoek naar de in 1992 verdwenen Willeke Dost (15). © ANP

Wie is de man die naar Willeke Dost blijft graven?

Jan Huzen riskeert zelfs een celstraf bij zijn zoektocht naar Willeke Dost. In Koekange doen ze lacherig over weer een zoekactie. Wie is deze man die zich zo heeft vastgebeten in de opzienbarende zaak?

De uit Ane afkomstige Jan Huzen is 47 jaar en woont in Nieuw-Weerdinge. Hij is ondernemer. Doet in omheiningen, vooral van buitenbakken en paardenweiden. Een graag geziene man in de paardenwereld. Want Huzen is een vakman, levert goed werk en dito spul. Hij is ook de man achter de kortingsmunten, waarmee ondernemers in onder meer de gemeente Emmen klanten tot aankopen proberen te verleiden.

  1. Migrantenschip van Meppelse kapitein op Nederlands verzoek aan de ketting: ‘dit is migratiepolitiek’

    Migranten­schip van Meppelse kapitein op Nederlands verzoek aan de ketting: ‘dit is migratiepo­li­tiek’

    Nederland heeft de Italiaanse autoriteiten gevraagd het hulpschip Sea-Watch 3 voorlopig niet de haven van de Siciliaanse havenstad Catania te laten uitvaren. De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) heeft het schip van kapitein Anne Paul Lancel uit Meppel geïnspecteerd en verwacht binnen twee weken rapport uit te brengen. De hulporganisatie vermoedt een ‘migratiepolitiek tintje’ als motief: ,,Er is niks mis met het schip.”

Kop van Overijssel