Volledig scherm
PREMIUM
Zo werkt dat dus, anti-urine-coating, oftewel: terugplasverf. © Coating.nl

Wildplasboetes: Deventer torenhoog, terugplasverf in Meppel 'werkt nog steeds'

KAARTNodig plassen maar geen toilet in de buurt? Vooral mannen kiezen nog wel eens voor de snelle oplossing: wildplassen. En dat blijft lang niet altijd onopgemerkt. Vorig jaar werden er in Nederland bijna 14.000 wildplasboetes uitgedeeld. 

Wildplassen: het is een lastig te bestrijden fenomeen in ons land, blijkt uit de cijfers die sinds vanochtend beschikbaar zijn. Deventer is in deze regio dé wildplashoofdstad. De Hanzestad voert de ranglijst met 'wildplasgemeentes' aan. In 2017 werden er 189 boetes uitgedeeld in Deventer. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB). De boetes waren goed voor een boetebedrag van liefst 25.570 euro.

  1. 9502 kilometer reizen om naar de Internationale Pabo te kunnen, in Meppel
    PREMIUM
    Video

    9502 kilometer reizen om naar de Internatio­na­le Pabo te kunnen, in Meppel

    Je woont in Mauritius en wilt graag lesgeven op een lagere school. Waar ga je dan naar de pabo? In Meppel, Nederland, 9502 kilometer bij je familie vandaan. Camille Boribon (23) is één van de bijna 400 internationale studenten die in Meppel naar de International Teacher Education for Primary Schools (ITEps) gaat. ,,Ik had nog nooit van Meppel gehoord”, lacht ze. ,,Maar het is het meer dan waard.”

Kop van Overijssel