Midas Dekkers.
Volledig scherm
PREMIUM
Midas Dekkers. © Marco Okhuizen

Midas Dekkers schrijft boek over mensenrassen: ‘Qua racisme hebben we er potje van gemaakt’

Omdat hij rekening houdt met gedoe, wachtte hij lang met het schrijven van Wat loopt daar? Bioloog en schrijver Midas Dekkers (75) waagt zich aan een heikel onderwerp: mensenrassen. ,,Dit wilde ik maken voordat ik de pijp uitga.”

4 reacties

 • Rooij

  1 jaar geleden
  Willem v en Tom Tax, jullie snappen er allebei helemaal niks van en spelen zelf alleen maar in op de onderbuik. Om dit boek toe te schrijven als een poging om mee te liften met populisten, is ziekelijk kortzichtig. Midas Dekkers beschuldigen van racisme, zonder enig bewijs en zonder dat het boek te kennen. Tom Tax: Je kunt niet zeggen dat een ras een hoger iq heeft, of ziektebestendiger is dan een ander ras. En het gaat hier niet over immigratie.
 • Willem v

  1 jaar geleden
  Wat een dom figuur, er is maar één menselijke soort, er zijn geen rasen, in een groep van 25 chimps is meer genetische variatie te vinden dan in de hele mensheid..., wetenschappelijke feiten. Zielig hoor zo'n achtergebleven bioloog die mee wil liften met populisten.. om een boekje te verkopen...Zeker geld nodig???
 • T. Klok

  1 jaar geleden
  Mensen zijn helemaal niet gelijk. Misschien gelijkwaardig, maar allemaal anders. Qua uiterlijk, IQ, fysieke kracht en ziektebestendigheid. Sommige mensen zullen je land kunnen verrijken, anderen zullen nooit iets toevoegen. Super belangrijk zou je zeggen, om dit soort dingen te weten, met een wetenschappelijke basis. Wie frustreert dit soort onderzoek?
 • willem smalen

  1 jaar geleden
  Alle mensen zijn gelijk, net zoals alle dieren. Toch zijn er onderlinge verschillen. Dat is alleen maar mooi...