Daan Rot-de Launay (47) schrijft en fotografeert, en was getrouwd met muzikant en columnist Jan Rot. Ze heeft vier kinderen: dochters Elvis (20) en Maantje Piet (11) en zoons Rover (17) en Wolf (14).
Volledig scherm
PREMIUM
Daan Rot-de Launay (47) schrijft en fotografeert, en was getrouwd met muzikant en columnist Jan Rot. Ze heeft vier kinderen: dochters Elvis (20) en Maantje Piet (11) en zoons Rover (17) en Wolf (14). © Manon van der Zwaal

Ze willen Jans onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje-Nassau terug

ColumnDaan Rot-de Launay (47) was getrouwd met muzikant en columnist Jan Rot, die in april overleed. Deze week moet ze op zoek naar een medaille van Jan.

3 reacties

 • Frans Kleinmeulman

  2 maanden geleden
  Klopt. Mijn vader had ook een onderscheiding maar toen hij jeam te overlijden moest hij terug of 100 gulden betalen, dan mocht je het houden. Mijn moeder heeft betaald, want die was trots op mijn vader. Nu ligt hij hier. Gewoon gebroken. Geen goede kwaliteit dus.
 • Eric Moll

  2 maanden geleden
  Wat weer een kleinburgerlijke kruideniersmentaliteit van de overheid. De medailles behorend bij een onderscheiding willen ze na de dood van de ermee gedecoreerde ontvanger terug! Het énige wat ik me kan voorstellen is dat voorkomen moet worden dat een ánder er mooi weer mee gaat spelen. Stuur dus maar terug, maar wel in een aantal stukken gezaagd, zodat met dezelfde gedachte als waarmee de medaille terug gevorderd wordt, het ding nooit meer aan een volgende uitgereikt kan worden. Leer om leer.
 • Henk Bartelds

  2 maanden geleden
  Ons Koningshuis ben zuunig! Voor hen geldt niet: Eens gegeven, blijft gegeven!