Volledig scherm
NEC-spits Anass Achahbar was goed voor twee goals tegen Helmond Sport. © Pro Shots

Achahbar weer belangrijk voor NEC

Anass Achahbar was vanavond de grote man bij NEC dat mede door twee treffers van de spits met 2-3 won bij Helmond Sport.  

Cambuur verspeelde de koppositie in de eerste divisie na de 0-0 bij Jong FC Utrecht aan Go Ahead Eagles, dat met 2-1 won van Jong Ajax. NEC klom naar de gedeelde tweede plaats, maar eenvoudig ging dat niet.

De Nijmegenaren verspeelden tegen Helmond Sport voor de derde keer dit seizoen een 2-0 voorsprong. Door een fraaie omhaal van Anass Achahbar en een treffer van Brahim Darri zat de ploeg van Jack de Gier op rozen. Maar Furghill Zeldenrust bracht de thuisclub met twee doelpunten langszij.

Ook tegen Cambuur (2-2) en Jong PSV (4-4) lukte het NEC niet om een voordelige marge van twee goals vast te houden. Dankzij topscorer Achahbar kwam de ploeg dit keer met de schrik vrij. De spits zorgde met zijn zesde goal van het seizoen voor de overwinning: 2-3

Sparta bleef in een emotioneel beladen duel bij TOP Oss steken op 0-0. Ook Roda JC verspeelde punten. Tegen hekkensluiter Eindhoven kwamen de Limburgers niet verder dan 0-0.