Volledig scherm
© ANP Sport
0
EINDE
0

ADO en FC Twente schieten weinig op met puntje in Den Haag

ADO heeft vanavond in de strijd tegen degradatie een punt gepakt tegen FC Twente. In Den Haag bleef het 0-0.

Door Yorick Groeneweg

In de week dat trainer Fons Groenendijk opstapte bij ADO konden ze in Den Haag wel een opsteker gebruiken. Met de fanatieke Dirk Heesen als interim-trainer op de bank toonden de geel-groenen tegen FC Twente ook weer wat strijdlust, goed voetbal was voor de nummer 17 van de eredivisie nog te veel gevraagd.

Na een eerste helft zonder hoogtepunten, probeerde ADO wel wat meer af te dwingen. Het zocht meer de aanval en daarmee ook ruimtes weggevend voor het al even stoef draaiende FC Twente. Vooral Aitor Cantalapiedra kwam er af en toe gevaarlijk uit.

Toch zette ADO door in de slotminuten. In het Haags Kwartiertje werd dit seizoen al zes keer gescoord en met Michiel Kramer in de spits voor Tomas Necid probeerde Heesen ook wat te veranderen.

Kramer was tien minuten voor tijd ook heel dicht bij de 1-0, maar vrij voor het doel stuitte hij op Twente-doelman Joël Drommel. Even later was Kramer weer kansrijk, maar eindigde zijn harde schot in het gezicht van ploeggenoot Danny Bakker. Mede daardoor bleef het 0-0 in Den Haag.

Volledig scherm
© BSR Agency

Bekijk hier de samenvatting van de wedstrijd ADO - FC Twente (Premium)

Volledig scherm
© ANP Sport