Volledig scherm
© ANP Pro Shots
1
EINDE
1
  • Tim Matavz 18'
  • Abdenasser El Khayati 65'

ADO komt sterk terug en speelt gelijk tegen Vitesse

ADO Den Haag heeft zich knap hersteld van de 0-7 nederlaag tegen PSV. Op bezoek bij Vitesse rechtte de ploeg van trainer Fons Groenendijk in de tweede helft de rug. Nasser El Khayati maakte er vanavond 1-1 van in Arnhem.

Door Yorick Groeneweg

De start van ADO Den Haag was nog pover. Weinig lukte bij de bezoekers en na achttien minuten kwam Vitesse op voorsprong na balverlies van Lex Immers op het middenveld. Martin Ødegaard versnelde het spel, waarna Tim Matavz raak kopte uit een voorzet van Roy Beerens. Nog voor rust had de thuisploeg kansen op meer, maar ADO bleef met wat geluk in de wedstrijd.

Achterin bij ADO viel Nick Kuipers op. Vanwege een schorsing van Tom Beugelsdijk kon hij zich weer eens laten zien en dat deed hij tegen het aanvankelijk sterkere Vitesse. Eerst kwam hij weg met hands, later blokte hij een schot van Navarone Foor dat zo via de lat overging.

In de tweede helft was ADO feller dan de wegzakkende thuisploeg. De ploeg van trainer Fons Groenendijk kwam na 65 minuten ook op gelijke hoogte na gegrabbel van Vitesse-doelman Eduardo. Het frommeldoelpunt was van Nasser El Khayati. Daarmee hij de eerste speler sinds Gerald Sibon die zeven opeenvolgende eredivisiedoelpunten op een rij voor zijn club maakte. Sibon deed dat in 2010 bij Heerenveen.

Door het zevende doelpunt van El Khayati staat de aanvallende middenvelder nu weer naast Peterson (Heracles) in de top van het topscorersklassement. ADO probeerde in het laatste half uur nog door te drukken, maar kwam niet meer voorbij Eduardo. Maikel van der Werff kreeg in de slotminuten nog zijn tweede gele kaart en dus rood. De thuisploeg speelde met tien man ook niet veel meer klaar en werd door het thuispubliek getrakteerd op een striemend fluitconcert.

Volledig scherm
© ANP Pro Shots
Volledig scherm
© ANP Pro Shots
Volledig scherm
© ANP Pro Shots
Volledig scherm
© ANP Pro Shots