Tom Beugelsdijk in duel met Gabriel Gudmundsson.
Volledig scherm
Tom Beugelsdijk in duel met Gabriel Gudmundsson. © BSR Agency
1
EINDE
1
  • Tomáš Necid 42'
  • Gabriel Gudmundsson 20'

ADO schiet weinig op met punt tegen FC Groningen

ADO Den Haag heeft een turbulente week afgesloten met een gelijkspel tegen een tienkoppig FC Groningen (1-1). Maar met het puntje schiet de geplaagde ploeg van interim-trainer Dick Heesen in de degradatiestrijd weinig op.

Door Wesley van Oevelen

Na de tweede onrustige week op een rij kon ADO wel een opsteker gebruiken. Het incident tussen de inmiddels op non-actief getelde assistent-trainer Edwin de Graaf en Donny Gorter dreunde de hele week na, maar kon niet op de kunstgrasmat worden verbloemd met een zege.

Bekijk hier de samenvatting van ADO - FC Groningen (Premium)

Aanvankelijk leek ADO rijp voor de sloop. Een fout van aanvoerder Aaron Meijer werd genadeloos afgestraft door Groningen-speler Gabriel Gudmundsson. Hij liet de Haagse defensie z’n hielen zien en schoof de bal simpel langs keeper Luuk Koopmans: 1-0.

Vermeende elleboogstoot

De thuisploeg kwam toch terug. Nadat Groningen enkele keren had verzuimd de score te verdubbelen, kwam ADO vanuit het niets op gelijke hoogte. Thomas Nécid knikte een vlot lopende aanval via John Goossens en Tom Beugelsdijk knap binnen: 1-1 Het leek amper een minuut later nog mooier te worden voor de groen-gelen. Scheidsrechter Joey Kooij bestrafte Groningen-verdediger Deyovaisio Zeefuik, na ingrijpen van de VAR, met een rode kaart na een elleboogstoot aan het adres van Meijer.

Deyovaisio Zeefuik moet vertrekken op slag van rust.
Volledig scherm
Deyovaisio Zeefuik moet vertrekken op slag van rust. © ANP Sport

Met een man meer lukt het de Hagenaars niet om voor het eerst sinds eind oktober weer een driepunter binnen te slepen. Sterker, de grootste kansen waren voor de bezoekers. Kai Sierhuis kopte op de lat. Joel Asoro faalde in blessuretijd oog-in-oog met Koopmans na een rappe counter. Op dat moment was Groningen-trainer Danny Buys al met rood weggestuurd, na commentaar op de leiding. 

De ploeg van interim-trainer Heesen moest het doen met een schamel puntje. Daar kan het morrende publiek – dat het met spandoeken en spreekkoren weer massaal voorzien had op technisch directeur Jeffrey van As – wanneer het naar de ranglijst kijkt, amper tevreden mee zijn.

ADO Den Haag - FC Groningen.
Volledig scherm
ADO Den Haag - FC Groningen. © AD Sportwereld