Dick Advocaat.
Volledig scherm
Dick Advocaat. © ANP Sport

Advocaat: Ik hou die reeks echt niet bij, we moeten er gewoon blijven staan

VideoDe selectie van Feyenoord traint vandaag in de ochtenduren om vervolgens af te reizen naar Brabant om de uitvaart van de verleden week overleden materiaalman Carlo de Leeuw bij te kunnen wonen. Uiteraard ging het deze week in Rotterdam Zuid weer vooral over de bij de spelers geliefde De Leeuw. Voor Dick Advocaat is het zaak om de ploeg morgen weer helemaal bij de les te hebben tegen Fortuna Sittard.

Quote

Róbert is een spits die altijd in beweging is en keihard werkt.

Dick Advocaat

De Rotterdammers willen de reeks van elf wedstrijden zonder nederlaag doortrekken in de eigen Kuip. ,,Het vertrouwen bij ons is groot, maar uiteraard mogen we Fortuna Sittard niet onderschatten’’, zegt trainer Advocaat.

Dat zijn ploeg al zo lang niet meer tegen een nederlaag aanliep, is volgens Advocaat uiteraard iets om tevreden over te zijn. De Hagenaar noemt het een teamprestatie en wil zijn eigen rol daarin er zo min mogelijk uit tillen. ,,Ik hou die reeks niet bij. Echt niet. Mensen beginnen erover. In het amateurvoetbal bij DSVP bleef ik ooit nog veel langer ongeslagen. 55 duels? Dat zou zomaar het juiste aantal kunnen zijn. Maar het gaat niet over wat we hebben neergezet, we moeten de rest van de competitie er blijven staan. Dat we van een achterstand kunnen terugkomen, hebben we een paar keer bewezen. Maar ik wil dat we tegen Fortuna er vanaf de start staan.’’

Róbert Bozenik is de spits van Feyenoord. De Slowaak was eigenlijk gekocht met het oog op de toekomst, maar omdat Nicolai Jørgensen keer op keer geblesseerd moet afhaken, krijgt de jonge international al meteen een kans als basisspeler. ,,Róbert wordt goed geholpen door zijn medespelers. Buiten het veld? Dan zul je het zelf moeten doen. Hij is een spits die altijd in beweging is en keihard werkt. Hij bewees tegen PEC meteen dat hij een doelpunt kon maken. En hij stond te juichen voor het supportersvak van de tegenstander. Dat vond ik wel grappig. Of hij het doorhad, weet ik niet. Maar ze haalden hem daar snel weg. Ik moest er vooral om lachen.’’

Bram van Polen brengt Róbert Bozenik ten val.
Volledig scherm
Bram van Polen brengt Róbert Bozenik ten val. © Pim Ras Fotografie

Botteghin

Advocaat zag Eric Botteghin tijdens het partijspel donderdag toch weer het veld afstappen. De liesblessure is nog niet genezen. En dus start Edgar Ié, die het volgens Advocaat goed deed tegen Heerenveen en PEC Zwolle, weer in de basiself.

De absentie van Luis Sinisterra wordt opgevangen door Sam Larsson, die tegen PEC niet onverdienstelijk speelde. Het middenveld waar een moordende concurrentiestrijd dreigde los te barsten na het huren van Oguzhan Ozyakup van Besiktas, blijft gewoon intact. De Turkse international heeft een liesblessure en zit niet bij de wedstrijdselectie.

Verder hoopt Advocaat dat aanvoerder Steven Berghuis het wederom laat zien. De aanvoerder is in bloedvorm en kan zomaar topscorer van Nederland worden. Het gaat bij de rechterspits weer puur over voetbal en niet over de incidenten. ,,Eerlijk gezegd heb ik helemaal niet over incidenten met hem gesproken’’, zei Advocaat.

De trainer sprak wel met Ronald Koeman, die donderdag op trainingscomplex  1908 was om eens bij te kletsen en een training bij te wonen. Justin Bijlow en Steven Berghuis zijn potentiële krachten voor de EK-selectie komende zomer.