Volledig scherm
© ANP Pro Shots

Advocaat tussenpaus bij FC Utrecht, Petrovic assistent

Dick Advocaat maakt het lopende seizoen af als trainer van FC Utrecht. De club heeft een mondeling akkoord bereikt met de 70-jarige Advocaat, die Zeljko Petrovic als zijn assistent meeneemt naar de club.

Volledig scherm
Zeljko Petrovic en Dick Advocaat. © Getty Images

Door Tim Reedijk

Zondag tegen FC Emmen staan interim-trainers Marinus Dijkhuizen en Rick Kruys nog samen met academiebaas Jelle Goes langs de lijn. Maandag worden Advocaat en Petrovic gepresenteerd en staan ze ook op het trainingsveld. Dijkhuizen en Kruys blijven aan als assistent-trainers. Advocaat maakt volgende week zondag zijn debuut als hoofdtrainer van FC Utrecht in de uitwedstrijd tegen Feyenoord.

Advocaat is de opvolger van de ontslagen clubicoon Jean-Paul de Jong, die na acht maanden als hoofdtrainer zijn spullen moest pakken vanwege een gebrek aan chemie met de spelersgroep en sportieve ontwikkeling. Grootaandeelhouder Frans van Seumeren en directeur voetbalzaken Jordy Zuidam gingen vervolgens op zoek naar een gelouterde naam om de brede spelersgroep van FC Utrecht, die matig aan het seizoen is begonnen, te beteugelen. In die zoektocht kwam het bestuur uit bij Advocaat, die eigenlijk met pensioen was na zijn degradatie met Sparta vorig jaar.

Toen FC Utrecht zich meldde, begon het toch weer te kriebelen bij de oud-bondscoach. Bovendien is Utrecht vlakbij zijn woonplaats en speelde hij in het seizoen 1983/1984 met veel plezier voor de club. Ook hij ziet het perspectief dat de huidige selectie met zich meebrengt, maar waarvan dit seizoen nog niet veel te zien was op de velden. FC Utrecht denkt dat met Advocaat als tussenpaus op te lossen, om vervolgens voor volgend seizoen een trainer voor de langere termijn aan te stellen.

poll

FC Utrecht doet er goed aan om Advocaat aan te stellen.

FC Utrecht doet er goed aan om Advocaat aan te stellen.

  • Eens (64%)
  • Oneens (36%)
7941 stemmen
  1. Blind: Niks aan de hand, ik heb weleens 13 punten achtergestaan

    Blind: Niks aan de hand, ik heb weleens 13 punten achterge­staan

    Daley Blind erkent dat zijn ploeg vanmiddag tekortschoot tijdens de confrontatie met PSV (3-0). Toch maakt de 28-jarige centrumverdediger zich nog geen zorgen. ,,Het seizoen is nog vroeg, er is nog niks aan de hand", stelt Blind voor de camera van Fox Sports. ,,Ik heb weleens 13 punten achtergestaan op PSV. Toen waren ze ook al aan het juichen en dansen, maar aan het einde van de rit stonden wij met de schaal", aldus de verdediger die doelt op het seizoen 2011/2012. Destijds veroverde Ajax onder leiding van Frank de Boer inderdaad de titel na een achterstand van 13 punten.