Ajax, bovenste rij vlnr: Joël Veltman, Daley Blind, Donny van de Beek, David Neres, Noussair Mazraoui en Andre Onana. Gehurkt, vlnr: Hakim Ziyech, Lisandro Martínez, Dusan Tadic, Quincy Promes en Nicolas Tagliafico.
Volledig scherm
Ajax, bovenste rij vlnr: Joël Veltman, Daley Blind, Donny van de Beek, David Neres, Noussair Mazraoui en Andre Onana. Gehurkt, vlnr: Hakim Ziyech, Lisandro Martínez, Dusan Tadic, Quincy Promes en Nicolas Tagliafico. © BSR Agency

Ajax gaat voor derde groepswinst ooit in CL

Ajax kan voor de derde keer een poule van de Champions League winnend afsluiten. De club presteerde dat ook in 1994 en 1995. In beide seizoenen bereikte de huidige koploper van de eredivisie ook de finale van de koningsklasse van het Europese clubvoetbal.

Ajax wint de poule als het dinsdag Valencia verslaat. Het elftal van trainer Erik ten Hag plaatst zich ook voor de achtste finales als het gelijkspeelt tegen de Spaanse club. Ajax kan zelfs nog in de Champions League overwinteren als het verliest van Valencia. Maar dan mag Chelsea niet van Lille OSC winnen.

Ajax eindigt minimaal als derde in de poule. Die positie geeft na de winterstop recht op deelname aan de Europa League. Ajax slaagde er vorig seizoen voor het eerst in dertien jaar in om te overwinteren in de Champions League. De club schakelde vervolgens Real Madrid en Juventus uit en werd in blessuretijd van het beslissende duel tegen Tottenham Hotspur in de halve finale uitgeschakeld.