Volledig scherm
© ANP

Ajax is Santos en Braziliaanse bond beu: FIFA moet helpen bij Giovanni-transfer

Ajax wil de transfer van het Braziliaanse talent Giovanni Manson Ribeiro snel afronden, maar wordt tegengewerkt door zijn club Santos en de Braziliaanse bond. Daarom stappen de Amsterdammers nu naar de FIFA.

Ajax is al een tijd bezig met de komst van de 18-jarige middenvelder, maar een akkoord is er nog steeds niet. ,,CBF (de Braziliaanse bond, red.) weigert het internationaal transfercertificaat van Giovanni af te geven, waardoor de afronding van deze transfer wordt opgehouden. Omdat Ajax en de speler zelf het met de opstelling van Santos en CBF niet eens zijn, roept de club nu de hulp van de FIFA in", zo schrijft de regerend landskampioen op de eigen clubwebsite.

Als de transfer wordt afgerond, sluit Giovanni waarschijnlijk eerst aan bij Jong Ajax.

  1. Opsporing Verzocht vraagt aandacht voor aanslag op Abdellaoui

    Opsporing Verzocht vraagt aandacht voor aanslag op Abdellaoui

    Het televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedt dinsdagavond uitgebreid aandacht aan de aanslag op voormalig profvoetballer Yassine Abdellaoui. De voormalig speler van Willem II, NAC, Rayo Vallecano, NEC en De Graafschap werd op woensdagavond 6 februari 2019 om half 12 ’s avonds op de George Sliekerkade in Amsterdam onder vuur genomen door een onbekende schutter. Abdellaoui overleefde de aanslag op zijn leven, maar een jaar na de aanslag doet de politie nog altijd pogingen om de aanslagpleger te vinden.