Huntelaar viert de 0-1.
Volledig scherm
Huntelaar viert de 0-1. © BSR Agency
0
EINDE
2
  • Klaas-Jan Huntelaar 10'
  • David Neres 86'

Ajax pakt zonder te imponeren volle buit bij ADO

Ajax heeft het tweede seizoensblok - de periode voor de tweede interlandweek - met een overwinning afgesloten. De Amsterdammers wonnen, zonder goed te spelen, met 0-2 van ADO Den Haag.

Klaas-Jan Huntelaar schiet raak.
Volledig scherm
Klaas-Jan Huntelaar schiet raak. © BSR Agency

Door Freek Jansen

ADO begon zonder de steun van de harde kern aan de wedstrijd. De Haagse supporters op Midden-Noord bleven de eerste twaalf minuten weg, uit onvrede over het ontbreken van Ajax-supporters tijdens de wedstrijd. Toen het vak weer was gevuld, leidde Ajax al met 0-1.

Na tien minuten was Hakim Ziyech zijn directe tegenstander Aaron Meijers te snel af en dribbelde vervolgens door de verdediging. De Marokkaanse technicus vond Klaas-Jan Huntelaar, die zijn vijfde competitietreffer van het seizoen maakte.

Dat de spits de enige speler was die voor rust scoorde, was zeer opmerkelijk. ADO Den Haag kreeg twee grote kansen via Kramer en Summerville, terwijl Ajax de ene na de andere kans niet wist te benutten. Ziyech, Dest, Promes, Van de Beek en Huntelaar hadden de voorsprong van Ajax al kunnen verdubbelen.

Bekijk hier de samenvatting van ADO - Ajax (Premium).

Na rust slaagde ADO erin om meer in de fysieke duels te komen, waardoor Ajax niet meer makkelijk door de Haagse verdediging heen kon spelen. De Amsterdammers werden steeds slordiger in balbezit en kregen moeite met het opportunistische spel van de thuisploeg.

Volledig scherm
© BSR Agency

Aanvallend maakte Ajax in de tweede helft een zeer matige indruk, waardoor ADO mocht blijven hopen op een stunt. In de slotfase was de ploeg van Alfons Groenendijk zelfs nog dichtbij de gelijkmaker. Invaller Bilal Ould-Chikh schoot van afstand rakelings naast.

Vier minuten voor tijd besliste Ajax alsnog de wedstrijd. De aanval begon opvallend genoeg met een mislukte korte hoekschop van ADO, waarna de Amsterdammers razendsnel counterden. Ziyech vond uiteindelijk invaller David Neres, die de bal ADO-doelman Koopmans schoof en de eindstand bepaalde op 0-2.

Volledig scherm
© BSR Agency