Toon van Bodegom.
Volledig scherm
Toon van Bodegom. © John de Pater

Amerikaanse investeerders willen in Feyenoord stappen

ZeggenschapFeyenoord wil de achterstand op PSV en Ajax gaan verkleinen met hulp van Amerikaanse miljoenen. De clubleiding van de Rotterdammers is in serieus gesprek met een Amerikaanse investeringsmaatschappij die bereid is een minderheidsaandeel in de club te verwerven. 

Door Mikos Gouka

De vele miljoenen die de club daarmee ophaalt, moeten van Feyenoord weer een volwaardige concurrent van de andere twee Nederlandse topclubs maken.

President-commissaris Toon van Bodegom is de grote aanjager van het plan. De naderende komst van de dollars is de reden van de onherstelbare aanvaring tussen Jan de Jong en de raad van commissarissen. De inmiddels vertrokken algemeen directeur was ook enthousiast over de miljoenen die naar de Kuip zouden komen, maar de Hagenaar was wel zeer huiverig voor het afstaan van (teveel) macht aan de Amerikanen.

Volgens insiders deinzen Van Bodegom en zijn raad van commissarissen er niet voor terug om de Amerikanen de mogelijkheid te geven om in de Kuip te kunnen meebepalen wie er trainer wordt, wie op de stoel van de technisch directeur gaat zitten en hoe het aan- en verkoopbeleid in Rotterdam-Zuid er uit moet zien, mits daar voldoende miljoenen tegenover staan.

Poll

Buitenlandse investeerders bij Feyenoord: een goed idee?

  • Nee, blijf baas in eigen huis (50%)
  • Ja, het is tijd voor verandering (50%)
64407 stemmen

Zeggenschap

,,De Amerikanen willen zeggenschap op alle fronten’’, zegt een zeer goed ingevoerde bron. De miljoenendeal is nog niet afgerond. Dat de Amerikanen ook nog eens flink willen participeren in aandelen in het nieuwe stadion, waar Feyenoord al jarenlang op af wil koersen, maakt Van Bodegom en twee van zijn medecommissarissen (Richard Bruens en Herman van Drie) nog enthousiaster dan ze nu al zijn. Feyenoord hoopt tevens dat deze strategische zet bij de nieuwe droomkandidaat voor de vacature van algemeen directeur, de Rotterdammer Robert Eenhoorn van AZ, overkomt als een signaal van grenzeloze ambitie.  

Lees morgenochtend op AD.nl en in AD Sportwereld meer over de Amerikaanse interesse in Feyenoord

Volledig scherm
© EPA
Volledig scherm
© AD