Volledig scherm
© ANP Sport
2
EINDE
0
  • Teun Koopmeiners 54' 60'

AZ begint na penaltyfestijn met winst op PEC Zwolle aan sleutelweek

Eén gemiste en twee rake strafschoppen van Teun Koopmeiners bezorgden AZ de winst tegen laagvlieger PEC Zwolle (2-0). De Alkmaarders blijven daardoor in het spoor van koploper Ajax en houden Feyenoord voorlopig nog achter zich.

AZ herpakte zich door de winst enigszins van de lastige periode die het op dit moment doormaakt door de bekeruitschakeling tegen NAC en enkele eredivisiezeperds. Daardoor zag het de grote voorsprong op Feyenoord die het tot voor kort had als sneeuw voor de zon verdwijnen. Door de winst van zondagmiddag blijft het gat met Feyenoord nog vier punten.

Bekijk hier de samenvatting van AZ - PEC Zwolle (Premium)

Volledig scherm
© BSR Agency

Teun Koopmeiners was in Alkmaar de meest besproken man. De aanvoerder miste voor het eerst sinds lange tijd een strafschop. Hij had er daarvoor zestien (!) raak geschoten. De jeugdexponent van de club liet zich niet afleiden door zijn misser en twijfelde geen moment toen hij in de tweede helft nóg twee keer mocht aanleggen en daarbij twee keer onberispelijk raak schoot.

Zo eindigde de middag alsnog probleemloos voor AZ dat in de eerste niet kon scoren en tegenstander PEC Zwolle net voor de wedstrijd juist net een opsteker had horen krijgen. Voor het duel kreeg de ploeg van trainer John Stegeman namelijk te horen dat directe concurrent in de strijd tegen degradatie, FC Twente een 1-0 voorsprong in de slotfase zag weggeven tegen FC Utrecht in de lunchwedstrijd van de dag. Twente blijft daardoor nog enigszins in het zicht PEC Zwolle die vorige week pas in een tumultueuze slotfase boog voor Feyenoord.

Tegen AZ had PEC Zwolle nooit echt het idee dat er voor hen een goed resultaat in zat want tot echt uitgespeelde kansen kwam de ploeg nauwelijks. Het kreeg op het middenveld deze keer te maken met de Noor Hakon Evjen die in het Europa Leagueduel tegen LASK Linz nog zijn basisdebuut maakte. Evjen kreeg de voorkeur boven Dani de Wit en is wellicht de nieuwe impuls waar trainer Arne Slot naar op zoek is in de belangrijke weken die eraan komen. Donderdag wacht voor AZ de return tegen LASK Linz in Oostenrijk. Daarna spelen de Alkmaarders zondag het topduel tegen koploper Ajax in de Johan Cruijff Arena.

Volledig scherm
© BSR Agency