AZ wil kroon op het werk: 'We willen bevestigen hoe goed we zijn'

AZ wil niet teveel terugkijken op de verloren bekerfinale van vorig seizoen. Dat zei trainer John van den Brom vrijdagmiddag op de traditionele persconferentie voor de bekerfinale bij de KNVB in Zeist. ,,Ik vind niet dat je teveel moet terugkijken.” 

Quote

We willen bevestigen hoe goed we zijn

John van den Brom

AZ verloor de eindstrijd toen met 2-0 van Vitesse. ,,Maar ik denk dat er maar vier of vijf jongens van toen, nu ook meespeelden.” Het gevoel bij AZ is nu anders omdat de club er nu een goed seizoen op heeft zitten, terwijl er vorig jaar een matig seizoen goed gemaakt moest zien te worden ,,We weten nu zeker dat we derde eindigen. Maar dat zegt in principe niks. We willen die beker heel graag winnen. We willen bevestigen hoe goed we zijn.”

AZ heeft al lang niet van een traditionele club weten te winnen. ,,Dat moet nu een keer wél. We waren er vaak dichtbij. Dan gaat het om de momenten. We moeten ervoor zorgen dat we negentig minuten geconcentreerd zijn. De wedstrijd tegen PSV is wat dat betreft een voorbeeld. Toen was er tot de 73ste minuut niks aan de hand, maar raakten we in de war door een spelhervatting.” Ook in de laatste competitiewedstrijd tegen Vitesse gaf AZ een voorsprong weg. ,,Toen werd het zomaar 2-2. Als we zondag in de finale zo verdedigen dan redden we het niet.”

Van den Brom kijkt al uit naar de finale. ,,Het zijn twee teams die in vorm zijn. Dat belooft wat. Iedereen is fit. Stijn Wuytens ook. Dat hoort ook zo bij een finale, dat iedereen erbij is.”

Aanvoerder Ron Vlaar wil net als zijn trainer ook een keer van een topclub winnen. ,,Het is een feit dat we die wedstrijden hebben verloren maar de keer dat we zo’n wedstrijd wel gaan winnen komt steeds dichterbij.”

Het is voor Vlaar een speciale wedstrijd omdat hij lang voor Feyenoord speelde. ,,Dat is bijzonder. Het verleden bij Feyenoord koest ik, maar het is wel een wedstrijd die ik gewoon wil winnen.”  

Volledig scherm
© ANP

Poll

Welke ploeg wint de KNVB-beker?

  • AZ (28%)
  • Feyenoord (72%)
25563 stemmen