Volledig scherm
© BSR Agency

Berghuis: Gaat om terugkerende problemen in ons spel

Feyenoord-aanvoerder Steven Berghuis wijt het teleurstellende gelijkspel tegen Heracles aan de ruimtes tussen de spelers. ,,Zelf was ik slordig aan de bal, kwam niet in mijn spel. Na balverlies wil je druk zetten, maar de ruimtes tussen elkaar zijn zo groot.”

Berghuis, die de aanvoerdersband droeg omdat Eric Botteghin zijn basisplaats moest afstaan aan de Argentijn Marcos Senesi, vond dat Feyenoord wederom niet goed speelde. ,,We kregen veel kansen, maar deden veel fout”, zei de aanvaller bij FOX Sports. ,,Het gaat om terugkerende problemen in ons spel.”

De captain was ook kritisch over de opbouw. ,,We betrekken te veel man in de opbouw. Soms speelt Kenneth Vermeer de lange bal en dan kan niemand aansluiten. Dat is niet slim.”

Stam: Maakten het onszelf moeilijk

Ook trainer Jaap Stam zag dat de vooraf uitgestippelde strategie er op het veld niet uitkwam. ,,De eerste helft was slordig, we leden heel makkelijk balverlies. We hebben het vooral onszelf moeilijk gemaakt.”

Stam zag dat het spel niet snel genoeg van links naar rechts werd verplaatst, waardoor Heracles zich prima op Feyenoord in kon stellen. ,,Je kunt af en toe een man overslaan, dan kom je uiteindelijk sneller bij de ruimtes die je wilt benutten”, analyseerde Stam. ,,Maar simpele passes schoven we niet zorgvuldig genoeg in elkaars voeten.”

De Rotterdamse ploeg staat na tien duels op de tiende plaats. ,,Dat is Feyenoord onwaardig, maar wel een feit”, erkende Stam. ,,We hebben puntenverlies geleden in meerdere wedstrijden, geregeld door eigen toedoen. Wij balen daar zelf ook enorm van.”

Volledig scherm
© BSR Agency

Bekijk hier de reactie van Heracles speler Dessers

  1. De loopbaan van ‘Ibi’ Afellay in 14 schitterende foto's

    De loopbaan van ‘Ibi’ Afellay in 14 schitteren­de foto's

    PSV maakte gisteren bekend dat Ibrahim Afellay vertrekt uit Eindhoven. De 34-jarige Utrechter maakte het afgelopen seizoen zijn rentree, na jaren vol blessureleed. Hij bleef het afgelopen voetbaljaar steken op slechts drie competitiewedstrijden. Afellay denkt dat zijn loopbaan er nog niet op zit en onderzoekt de komende weken of hij bij een andere club aan de slag moet gaan of dreigt het einde van een mooie carrière, die hem via PSV langs FC Barcelona, Olympiakos, Schalke 04, Stoke City en 53 interlands voor Oranje voerde? Een loopbaan in 14 fraaie foto's.