Volledig scherm
Steven Bergwijn. © BSR Agency

Bergwijn: Over het doelsaldo hoeven we niet te praten

Steven Bergwijn was na afloop vooral blij dat PSV de zege nog uit het vuur wist te slepen tegen De Graafschap (2-1). De vleugelaanvaller van Oranje besefte dat zijn ploeg niet groots speelde.

Poll

Wie wordt er kampioen?

  • Ajax (75%)
  • PSV (25%)
62209 stemmen

,,We waren niet best”, stelde hij voor de camera van Fox Sports. ,,In deze situatie moet je gewoon die wedstrijd winnen. Voorlopig hoeven we in elk geval niet over het doelsaldo te praten.” Ajax won dit weekeinde immers met ruime cijfers van Excelsior (6-2) en breidde de voorsprong qua doelsaldo verder uit.

,,Je mag zeker wat meer verwachten van ons in eigen huis”, vervolgde Bergwijn zijn verhaal. ,,Vandaag hebben we best veel kansen gecreëerd, maar te veel gingen er niet in. In de eerste helft speelden we trouwens niet goed onder De Graafschap uit. Ik weet niet waar het aan lag. Of we kampioen worden als we nog vier wedstrijden winnen? We gaan het zien, hoop het wel.” 

‘Deze was voor mij’

Vorig weekeinde kreeg PSV tegen Vitesse (3-3) ook twee strafschoppen. Hirving Lozano benutte die allebei. De Mexicaan kon de penalty zondag niet nemen, omdat hij na een lichte overtreding van Fabian Serrarens nog geblesseerd op de grond lag.

,,We hebben een lijst. Ik sta daar als tweede op’', zei Bergwijn. ,,Als je je niet lekker voelt, neemt iemand anders ‘m. Ik praatte nog even met Luuk de Jong en ik dacht: ik pak ‘m gewoon. Deze strafschop is voor mij.’'

Bergwijn moest lang wachten voordat hij de strafschop kon nemen. Doelman Nigel Bertrams praatte nog op hem in, maar de international schoot de bal overtuigend binnen.