Volledig scherm
PREMIUM
Daley Blind (l) met Matthijs de Ligt na het veroveren van de landstitel. © BSR/SOCCRATES

Blind hoopt dat selectie intact blijft: ‘Maar de transferperiode blijft onvoorspelbaar’

InterviewEen jaar lang vormde Daley Blind (29) samen met de tien jaar jongere Matthijs de Ligt een ijzersterk centraal verdedigingsduo bij Ajax. Nu de aanvoerder is vertrokken naar Juventus, rest de vraag wie dit seizoen aan de zijde van de ervaren Amsterdammer komt te spelen.

Door Freek Jansen

De ochtendtraining in de Alpen is in volle gang als Erik ten Hag een oefenvorm begeleidt waarbij de nadruk ligt op vaste patronen. Van achteruit opbouwen, om via snel combinatiespel bij het doel van de tegenstander te komen. Steeds begint het met een bal bij één van de centrale verdedigers. Dat Daley Blind er eentje is, is logisch, maar op de andere positie wisselen Lisandro Magallan, Perr Schuurs en Joël Veltman elkaar af. Het geeft een logisch inkijkje in het moeilijkste puzzelstukje van Ten Hag.

  1. Grootste nederlaag ooit bij Cambuur: verval GA Eagles lijkt geen incident
    PREMIUM
    OP RAPPORT

    Grootste nederlaag ooit bij Cambuur: verval GA Eagles lijkt geen incident

    Voor alarmbellen lijkt het nog net wat vroeg na de tweede wedstrijd van het seizoen. Maar dat Go Ahead Eagles serieus moet nadenken over de (mentale) staat van de huidige selectie is evident. De manier waarop de Deventer ploeg vrijdagavond te kijk werd gezet door Cambuur (5-0) is meer dan een incident of offday. De vernedering die leidde tot de grootste nederlaag ooit in Leeuwarden is ook een gebrek aan automatismen, teamgeest en kwaliteit.