Jordy Clasie (28) heeft vandaag een tweejarig contract getekend bij AZ. "Ik kon ook naar Rusland of Turkije, maar ik wilde per se naar Nederland." #clasie #jordyclasie #az #azalkmaar #eredivisie (Foto: @azalkmaar)

4 Likes, 0 Comments - AD Sportwereld (@adsportwereld) on Instagram: "Jordy Clasie (28) heeft vandaag een tweejarig contract getekend bij AZ. "Ik kon ook naar Rusland of..."

Clasie blij met contract bij AZ: ‘Ik wilde per se naar Nederland’

Contract tot 2021Jordy Clasie tekende maandagmiddag dan eindelijk zijn contract bij AZ. Voor hem gaat een grote wens in vervulling, want de geboren Haarlemmer verkiest Nederland voor een club in Rusland of Turkije. Clasie tekent in Alkmaar voor twee seizoenen met de optie tot nog een seizoen.

Door Nik Kok

Jordy Clasie (28) belde al een aantal weken geleden al met AZ-speler Ron Vlaar. Zijn oud-ploeggenoot bij Feyenoord en het Nederlands elftal kon hem warm maken voor een overgang naar AZ. Ze waren beiden speler van Oranje op de knappe derde plek van het WK 2014. ,,Ik heb goede momenten met Ron meegemaakt. Leuk dat ik hem weer tref hier. Hij heeft me goede dingen verteld. AZ speelt leuk, aanvallend voetbal. Dat bevalt me uitstekend.”

Zijn contractondertekening bij AZ was het sluitstuk van een week of vier stroeve onderhandelingen met zijn werkgever Southampton. De Premier Leagueclub wilde er aanvankelijk alles aan doen om toch nog wat terug te krijgen voor de meer dan tien miljoen euro die de Premier Leagueclub in 2015 betaalde voor Feyenoord. Southampton wilde hem het liefst verkopen aan een buitenlandse club maar Clasie had zijn zinnen gezet op een transfer naar AZ.

,,En daarom was het de laatste weken nog best even spannend. Want het eerste contact tussen ons was ongeveer vijf weken geleden. Gelukkig hebben we het rond kunnen krijgen. Met enige vertraging ben ik er alsnog en daar ben ik heel blij mee. Ook mensen om mij heen zeiden: ‘pak die kans toch in Turkije of Rusland. Maar nee, ik wilde per se naar Nederland. Voor mij en mijn gezin is dit de beste keuze. Dit wat zij ook het liefste willen”

AZ on Twitter

🔴 #WelkomJordy https://t.co/4YZr5K5kE3

‘Constanter worden’

Clasie hoopt bij AZ weer de Clasie te worden uit zijn eerste periode. Toen haalde hij het Nederlands elftal en speelde hij zelfs op het WK 2014 in Brazilië. Vorig seizoen werd hij door Southampton nog verhuurd aan Feyenoord, nadat hij eerder al op huurbasis uitkwam voor Club Brugge. ,,Het vorige seizoen was wisselvallig. Dan was het twee wedstrijden goed en daarna weer twee wedstrijden minder. Ik wil nu constanter worden.”

Maar eerste zal de Haarlemmer weer wedstrijdfit moeten worden. ,,Ik heb de laatste weken voor mezelf getraind omdat de trainer van Southampton geen jongens bij de groep wilde hebben die geen toekomst meer hadden bij de club. Mijn nieuwe medespelers zullen verder zijn.”

AZ speelt donderdagavond in de voorronde van de Europa League tegen het Zweedse BK Häcken. Clasie doet dan nog niet mee. 

Volledig scherm
Jordy Clasie in actie namens Feyenoord vorig seizoen. © BSR Agency
Volledig scherm
© Pim Ras Fotografie