Volledig scherm
PREMIUM
PSV'ers lopen met gebogen hoofd van het veld na een teleurstellend gelijkspel tegen FC Twente. © BSR Agency

Crisis met een harde C: hoe komt PSV uit dit mijnenveld?

VideoDe pijn van PSV zit overal. Iedereen loopt op eieren of is beschadigd in de huidige chaos. Hoe is het in zo’n korte tijd toch zó misgegaan? Een oplossing ligt niet voor het oprapen.

Quote

Een club die tot drie maanden geleden de rust zelve was, staat in de fik. Het is zelfs een uitslaande brand geworden

Door Maarten Wijffels

Nog geen drie maanden geleden stond in deze krant een verhaal over hoe roerige tijden bij PSV er uitzien. ‘Crisis met een zachte c’, luidde de kop. Onder anderen algemeen directeur Toon Gerbrands en de voorzitter van de supportersvereniging schetsten de contouren.

Het ging erover dat PSV-fans ‘geen types zijn om met bivakmutsen op een hoofdingang te bestormen’, zoals bij Feyenoord. De algemeen directeur regisseerde bij PSV nog een crisisberaad met een delegatie van fans op zijn eigen kantoor, inclusief harde kernleden. Concreet werd speler Steven Bergwijn in de tekst opgevoerd. 

Toen PSV op 19 oktober met 3-0 in Utrecht verloor, de plek waar achteraf bezien de huidige crisis startte, was er even heftigheid bij het uitvak geweest met Bergwijn. ,,Maar zoiets lost zich ter plekke direct ook weer op, vanuit het besef: hé, we gaan de buitenwereld geen extra leedvermaak gunnen. Niet de lol dat er bij PSV ook nog onderling mot is’’, stelde Harrie Timmermans, voorzitter van de supportersvereniging.