Volledig scherm
PREMIUM
© pro shots

Danjuma ziet grote Oranje als plan A

Jong Oranje heeft nog een kansje op plaatsing voor het EK. Winst vanavond tegen Jong Schotland is noodzaak. Met hulp van Arnaut Danjuma (21), de sensatie van Belgisch kampioen Club Brugge.

Quote

Ik ben ervan overtuigd dat ik op termijn van waarde kan zijn voor het Nederlands elftal

Arnaut Danjuma

Door Daniël Dwarswaard

Arnaut Danjuma, sinds zijn vierde in Nederland, woonde in drie pleeggezinnen. Dat hij een turbulente jeugd kende, is een understatement. Zijn Nederlandse vader, inmiddels in de 70, werkte als baggeraar in Afrika waar hij zijn moeder leerde kennen. Zij, bijna vijftig nu, komt uit Nigeria, het land waar Danjuma (21) werd geboren.

Er moest een rechter aan te pas komen om te bepalen dat zijn vader de voogdij kreeg. Op zijn shirt bij Club Brugge en Jong Oranje staat nu niet Groeneveld maar de naam Danjuma, zijn tweede voornaam. ‘Geboren op vrijdag’, betekent het. Maar, zo haast Danjuma zich te verklaren: ,,Voor de duidelijkheid: het is niet gedaan om te kiezen tussen mijn vader en mijn moeder.’’ Wat er wél achter zit? ,,Het is een persoonlijke keuze. Dat houd ik liever voor mezelf. Ik voel me goed met deze naam achterop.’’

  1. Willem van Hanegem-special

    Willem van Hanegem-special

    Feyenoord-legende Willem van Hanegem wordt woensdag 75 jaar. AD Sportwereld viert dat met een schitterende special over de Kromme. Daarin onder meer een persoonlijke verhaal van verslaggever Sjoerd Mossou, een dubbelinterview tussen Willem van Hanegem en Johan Neeskens, herinneringen van onder anderen Hugo Borst en Henk Fraser, een uitgebreide terugblik op de Europa Cup-I-finale van 1970, uiteraard een groot interview met de jarige job zelf en veel en veel meer.