Donny van de Beek en Frenkie de Jong na de gewonnen bekerfinale tegen Willem II.
Volledig scherm
Donny van de Beek en Frenkie de Jong na de gewonnen bekerfinale tegen Willem II. © BSR Agency

De Jong: Donny naar Real? Laat hem maar bij Ajax blijven

Frenkie de Jong weet zeker dat Donny van de Beek de kwaliteiten heeft om te slagen bij Real Madrid, maar ziet zijn oud-ploeggenoot stiekem toch liever gewoon bij Ajax blijven.

,,Ik heb Donny liever niet als tegenstander. En als hij blijft is dat goed voor Ajax”, zegt De Jong, die zelf deze zomer de overstap maakte van Amsterdam naar Barcelona, met een grote glimlach bij sportzender ESPN.

,,Maar nee hoor, als de deal daadwerkelijk rond komt en hij gaat naar Madrid, dan ben ik natuurlijk heel erg blij voor hem. Ik denk dat Donny het verdient want hij is een geweldige speler. Dan zie ik hem wel in Spanje.”

Van de Beek staat al een tijd nadrukkelijk in de belangstelling van de ‘Koninklijke’, maar voorlopig speelt hij nog altijd bij Ajax. De middenvelder liet zelf afgelopen weekend weten vooral zo snel mogelijk duidelijkheid te willen.

,,Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik niet aan mijn toekomst denk, maar ik ben blij dat ik me op het veld voor alles kan afsluiten”, zei Van de Beek zaterdag na de 5-0 zege op FC Emmen, waar fans met het scanderen van ‘Donny nog een jaar’ hun wens kenbaar maakten. ,,Natuurlijk is dat heel mooi, het is beter dan dat ze zingen: Donny rot maar op, rot maar op.”

  1. ‘Mauro Júnior zit straks dicht tegen de basis van PSV aan’
    Video

    ‘Mauro Júnior zit straks dicht tegen de basis van PSV aan’

    Welke spelers moeten volgend seizoen onder Roger Schmidt in de gaten worden gehouden? PSV-watcher Maarten Wijffels van AD Sportwereld denkt dat niemand nu nog is afgeschreven. ,,Hij zal straks in de voorbereiding beginnen en kijken wat hij aan boord heeft. PSV is afgelopen seizoen vierde geworden. Dat betekent dat het niet overhield met de kwaliteit. Om nu te zeggen dat er ineens een kant en klare kampioen staat, dat lijkt me wat overdreven.”