Luuk de Jong
Volledig scherm
Luuk de Jong © BSR Agency

De Jong: Zuur dat we precies vandaag zo'n dag hebben

Luuk de Jong kreeg vandaag tegen De Graafschap kansen genoeg om te scoren, maar het bleef bij één intikker. Een magere 2-1 overwinning was het eindresultaat en daar baalde de aanvoerder van PSV toch van. ,,Het is zuur dat we precies vandaag zo'n dag hebben.”

Poll

Wie wordt er kampioen?

 • Ajax (74%)
 • PSV (26%)
57088 stemmen

De Jong wilde niet zeggen dat de Eindhovenaren goed wegkwamen tegen De Graafschap. ,,Zoveel hadden ze niet gecreëerd”, zegt de spits bij Fox Sports. ,,We hadden al 3 of 4-1 voor moeten staan bij rust.”

De Jong beseft dat PSV zich vandaag een goede dienst had kunnen bewijzen door veel te scoren tegen De Graafschap, wetende dat Ajax een veel beter doelsaldo heeft. ,,Nu wordt het op basis van doelsaldo moeilijk, maar niets is onmogelijk in het voetbal. We moeten telkens eerst gaan voor de drie punten en dan maar kijken hoe de wedstrijden verder lopen”, gaat De Jong verder. ,,Er zijn nog vier wedstrijden te spelen en er kan nog van alles gebeuren, maar we hopen dat Ajax punten laat liggen.”

 1. Jack de Gier kijkt terug op bewogen jaar in Deventer: ‘Echte klik met leiding GA Eagles was er niet’
  PREMIUM
  Interview

  Jack de Gier kijkt terug op bewogen jaar in Deventer: ‘Echte klik met leiding GA Eagles was er niet’

  De wegen van Go Ahead Eagles en trainer Jack de Gier zijn gescheiden. De oefenmeester uit Diemen verlaat Deventer met opgeheven hoofd, al was dat ene jaar in de Adelaarshorst niet altijd even gelukkig. ,,Het supergoeie gevoel tussen mij en de club was er niet‘’, zegt De Gier, die de slotakte van het seizoen graag anders had gezien. ,,Dat voelt teleurstellend.’’