Vitesse-doelman Piet Velthuizen (geheel rechts) in de beladen derby tegen NEC.
Volledig scherm
PREMIUM
Vitesse-doelman Piet Velthuizen (geheel rechts) in de beladen derby tegen NEC. © anp

De kiem van de rivaliteit tussen NEC en Vitesse ligt misschien wel in 1998

Gelderse derbyVoor het eerst in 4,5 jaar staat zondag NEC - Vitesse op het programma. Een botsing van culturen, wordt de de Gelderse derby vaak genoemd. Maar Nijmegen en Arnhem lijken stiekem meer op elkaar dan ze in beide steden zouden willen. 

 1. PSV begaat weer misstap in Heerenveen en blijft achter op koploper Ajax

  PSV begaat weer misstap in Heerenveen en blijft achter op koploper Ajax

  PSV heeft opnieuw niet kunnen winnen bij Heerenveen. De ploeg van Roger Schmidt speelde met 1-1 gelijk in het Abe Lenstra Stadion, waar de club uit Eindhoven op 18 december 2011 voor het laatst won. Door het puntenverlies blijft PSV twee punten achter op koploper Ajax, dat eerder vandaag met 0-1 won bij Sparta. Ook nummer drie Feyenoord liet vandaag twee punten liggen met het doelpuntloze gelijkspel bij FC Twente.
 2. Parsons’ eerste fase bij Oranjevrouwen toont aan dat het voor hem een hels karwei wordt
  PREMIUM

  Parsons’ eerste fase bij Oranjevrou­wen toont aan dat het voor hem een hels karwei wordt

  Ternauwernood sleepten de Oranjevrouwen er een gelijkspel uit bij Tsjechië (2-2). Maar wat beklijft, is het zeer moeizame voetbal onder de nieuwe bondscoach Mark Parsons, die nu al in een heel benarde situatie zou zitten in de WK-kwalificatie als Stefanie van der Gragt niet in blessuretijd raak kopte. De positieve energie die jaren om het zeer succesvolle elftal hing, is op dit moment ver te zoeken.