Volledig scherm
Hans de Koning © ANP Pro Shots

De Koning weg bij Go Ahead

Hans de Koning is op non-actief gezet bij Go Ahead Eagles. De trainer is in goed overleg met de club vertrokken.

Aanleiding hiervoor zijn de aanhoudende tegenvallende resultaten, waardoor de club momenteel de laatste plaats op de ranglijst bezet. 

,,De resultaten van de afgelopen maanden gaven geen reden aan te nemen dat de neerwaartse spiraal omgebogen zou worden. Als club zijn we dan ook van mening dat dit besluit, hoe moeilijk ook, de kansen op directe of indirecte handhaving vergroot. Dit neemt niet weg dat we Hans de Koning dankbaar zijn voor wat hij voor de club heeft betekend", vertelt technisch manager Dennis Bekking.

De Koning werd vorig jaar maart aangesteld als trainer van de Eagles. Onder zijn leiding promoveerden de Deventernaren naar de Eredivisie.

Go Ahead Eagles streeft ernaar om snel een vervanger voor tot het einde van het seizoen aan te stellen. Voorlopig nemen assistent-trainers Harry Decheiver en Michel Boerebach de honneurs waar.

Go Ahead Eagles staat momenteel op de laatste plaats in de eredivisie met twintig punten uit 27 wedstrijden. Twee punten minder dan ADO Den Haag en drie minder dan Roda JC. Excelsior, dat op de veilige vijftiende plaats staat, heeft 24 punten. De volgende speeldag, op 2 april, spelen de Eagles in Enschede tegen FC Twente.