De Ligt spoelt wrange nasmaak CL weg met landstitel

Ajax-aanvoerder Matthijs de Ligt kreeg vanavond van oud-speler Sonny Silooy de kampioensschaal uitgereikt na de 1-4 zege bij De Graafschap. De wrange nasmaak van het mislopen van de Champions League-finale was bij de verdediger weg. 

,,Aan het begin van het seizoen wilden we de titel pakken, de rest is extra. Er overheerst een trots gevoel. De dubbel en met één been in de CL-finale...”, aldus De Ligt bij FOX Sports. 

Volledig scherm
© Pim Ras Fotiografie

De Ligt zegt het meest te hebben genoten van het teamgevoel. ,,We zijn een stel vrienden die samen voetballen. We zijn in Lissabon en Londen geweest, overal creëer is een band.” 

Voor de 19-jarige aanvoerder is er veel interesse van Europese topclubs. Hij wilde echter niet ingaan op de vraag of hij met Frenkie de Jong meegaat naar Barcelona. ,,Er is niks rond.”

Volledig scherm
© BSR Agency
Volledig scherm
© Pim Ras Fotiografie
  1. Moniz keihard: ‘We hebben ons schandalig gepresenteerd’
    Degradatie Excelsior

    Moniz keihard: ‘We hebben ons schandalig gepresen­teerd’

    Interim-coach Ricardo Moniz trok zich de degradatie van Excelsior behoorlijk aan. De Rotterdammer trad begin april aan als opvolger van de opgestapte Adrie Poldervaart. Moniz ging vol energie van start op Woudestein, maar kwam bedrogen uit. De ontoereikende remise op eigen veld in de return van de play-offs tegen tien man van RKC Waalwijk (1-1) betekende het einde van Excelsior in de eredivisie en waarschijnlijk ook van het dienstverband van Moniz bij de Rotterdamse club.