RKC en Willem II troffen elkaar ook al in de eredivisie.
Volledig scherm
RKC en Willem II troffen elkaar ook al in de eredivisie. © Pro Shots / Toin Damen

Direct Brabantse derby tussen RKC en Willem II: bekijk hier de volledige loting

KNVB bekerIn de eerste KNVB bekerloting met profclubs zijn rivalen RKC Waalwijk en Willem II direct aan elkaar gekoppeld. Bovendien rolden er enkele fraaie affiches tussen profclubs uit de koker. Zo staan Keuken Kampioen Divisie-topfavorieten FC Volendam en FC Emmen tegenover elkaar.

 1. Met heroïsch en knotsgek spektakelstuk doorbreekt Go Ahead Eagles op memorabele voetbalavond de banvloek van Heracles: ‘Fenomenaal’
  PREMIUM
  Rapport

  Met heroïsch en knotsgek spektakel­stuk doorbreekt Go Ahead Eagles op memorabele voetbal­avond de banvloek van Heracles: ‘Fenomenaal’

  Wat een wedstrijd, wat een spektakel, wat een ontlading. Op een knettergekke voetbalavond tegen Heracles (4-2 zege) schudt de Adelaarshorst zaterdag op zijn grondvesten. Go Ahead Eagles piept en kraakt, ruziet volop met de VAR, loopt donkerrood aan na onbenullige acties van een Griek en een Zweed, maar vist ondanks hun blunderende keeper een ongekend fijne driepunter uit de heksenketel. Met dank aan uitblinker Luuk Brouwers. De veldkapitein in Deventer vindt voor het eerst in 55 jaar eredivisie het medicijn om de banvloek van Heracles te doorbreken.
 2. NAC-spits Seuntjens na stevige kritiek op Nijhuis: ‘Excuses voor mijn taalgebruik’
  Video

  NAC-spits Seuntjens na stevige kritiek op Nijhuis: ‘Excuses voor mijn taalge­bruik’

  NAC-spits Ralf Seuntjens liet gisteravond na het verloren duel met Volendam (1-0) geen spaan heel van arbiter Bas Nijhuis. De routinier was gekrenkt dat de scheidsrechter uit Twente vroeg in de tweede helft een treffer van de ‘Seun of God’ had afgekeurd. ,,Als een scheidsrechter van 24 jaar dit doet, wordt hij volgende week naar de hoofdklasse gestuurd", spuwde Seuntjens zijn gal in BN/De Stem.