Volledig scherm
Jill Bayings en Kirsten van de Westeringh van Oranje onder 19. © KNVB Media

Droomstart voor Oranje onder 19 op EK: 5-0 winst op Noorwegen

De voetbalsters van Oranje werden negen dagen geleden tweede op het WK in Frankrijk, maar ook daarachter zit weer een goede generatie. Oranje onder 19 begon vandaag uitstekend aan het EK in Schotland. In het Firhill Stadium in Glasgow werd Noorwegen met liefst 5-0 verslagen. 

Oranje kwam al na iets meer dan een minuut spelen op voorsprong in het stadion van Partick Thistle. Het was spits Joëlle Smits (19) van FC Twente die na 70 seconden spelen de Noorse keepster voor het eerst verschalkte. Al in de vijfde minuut viel ook de 2-0, in de rebound gemaakt door Jonna van de Velde (17) uit het beloftenteam van Ajax.

Na een vrije trap van Janou Levels kon Romée Leuchter (18) van PSV er in de 43ste minuut 3-0 van maken voor de Nederlandse talenten, waarna een minuut later Smits de ruststand zelfs naar 4-0 bracht. In de tweede helft scoorde alleen Ajax-talent Kirsten van de Westeringh (18) van Ajax nog, opnieuw na flink geblunder van de keepster van Noorwegen.

Oranje speelt vrijdagmiddag (17.00 uur) in Paisley de tweede poulewedstrijd tegen Frankrijk. Daar wordt volgende week maandag (19.15 uur) ook de derde poulewedstrijd tegen gastland Schotland gespeeld. De tweede beste teams uit poule A gaan door naar de halve finales. België, Engeland, Duitsland en Spanje zijn de vier landen uit poule B.

OranjeLeeuwinnen on Twitter

Afgelopen! Een bliksemstart voor Onder 19 op het EK; Noorwegen wordt met 0-5 verslagen 💪 ⚽️⚽️ 2', 44' Smits ⚽️ 5' Van de Velde ⚽️ 43' Leuchter ⚽️ 69' Van de Westeringh #U19EURO #NORNED