Edwin van der Sar heeft eigen stadion in China

Algemeen directeur Edwin van der Sar van Ajax is in China verrast met een stadion dat zijn naam draagt. De Chinese club Guangzhou R&F FC heeft het stadion van het jeugdcomplex vernoemd naar de voormalig keeper. Ajax heeft sinds 2017 een samenwerkingsovereenkomst met Guangzhou, waarbij de Amsterdamse club helpt om Chinese talenten te ontdekken en op te leiden.

Van der Sar is op bezoek in China en hij poseerde trots onder het naambord Edwin van der Sar Stadium. "Ik ben zeer vereerd", twitterde de voormalig keeper van onder meer Ajax, Juventus, Manchester United en het Nederlands elftal. "Hopelijk inspireert dit stadion met mijn naam de spelers goed te presteren en hard te werken, zodat ze misschien wel de volgende voetbalsterren in China worden.”

Edwin van der Sar.
Volledig scherm
Edwin van der Sar. © Getty Images
  1. De loopbaan van ‘Ibi’ Afellay in 14 schitterende foto's

    De loopbaan van ‘Ibi’ Afellay in 14 schitteren­de foto's

    PSV maakte gisteren bekend dat Ibrahim Afellay vertrekt uit Eindhoven. De 34-jarige Utrechter maakte het afgelopen seizoen zijn rentree, na jaren vol blessureleed. Hij bleef het afgelopen voetbaljaar steken op slechts drie competitiewedstrijden. Afellay denkt dat zijn loopbaan er nog niet op zit en onderzoekt de komende weken of hij bij een andere club aan de slag moet gaan of dreigt het einde van een mooie carrière, die hem via PSV langs FC Barcelona, Olympiakos, Schalke 04, Stoke City en 53 interlands voor Oranje voerde? Een loopbaan in 14 fraaie foto's.