Een afscheid zoals Raffie wilde: ‘Voetbal stelt geen reet voor’

ReportageRafael van der Vaart (36) was al bijna een jaar gestopt met voetballen. In ‘zijn’ Hamburg kreeg hij gisteren, te midden van een keur aan voetbalsterren, een passende erewedstrijd. Reportage van een emotionele middag. ,,En dat allemaal voor een gozer die wel aardig gevoetbald heeft.’’

Door Daniël Dwarswaard

En dan, na een middag grappen en grollen, schiet Rafael van der Vaart toch vol. Hij staat met dochtertje Jesslynn op zijn arm, zoontje Damián is even daarvoor ingevallen in Van der Vaarts afscheidswedstrijd. De 33.000 aanwezige fans in het Volksparkstadion juichen. Op de tribune ziet hij ook zijn Spaanse familieleden die als verrassing voor de hoofdpersoon naar Hamburg zijn afgereisd.

  1. De loopbaan van ‘Ibi’ Afellay in 14 schitterende foto's

    De loopbaan van ‘Ibi’ Afellay in 14 schitteren­de foto's

    PSV maakte gisteren bekend dat Ibrahim Afellay vertrekt uit Eindhoven. De 34-jarige Utrechter maakte het afgelopen seizoen zijn rentree, na jaren vol blessureleed. Hij bleef het afgelopen voetbaljaar steken op slechts drie competitiewedstrijden. Afellay denkt dat zijn loopbaan er nog niet op zit en onderzoekt de komende weken of hij bij een andere club aan de slag moet gaan of dreigt het einde van een mooie carrière, die hem via PSV langs FC Barcelona, Olympiakos, Schalke 04, Stoke City en 53 interlands voor Oranje voerde? Een loopbaan in 14 fraaie foto's.