Nicolai Jørgensen haalt uit tegen Heracles.
Volledig scherm
Nicolai Jørgensen haalt uit tegen Heracles. © Pim Ras Fotofgrafie

Eerste meevaller voor Stam: Jørgensen tekent bij

Jaap Stam heeft zijn eerste meevaller als nieuwe trainer van Feyenoord binnen. De opvolger van Giovanni van Bronckhorst heeft zo’n twee weken voor zijn start in Rotterdam de zekerheid dat spits Nicolai Jørgensen in de Kuip blijft. De Deen verlengde zijn nog doorlopende contract met één seizoen tot 2022.

Door Mikos Gouka

De spits realiseert zich dat hij zich na een uiterst moeizaam seizoen niet op hoeft te maken voor een droomtransfer. Bovendien heeft Stam de aanvaller in een gesprek duidelijk gemaakt dat Jørgensen één van de drijvende krachten van het nieuwe Feyenoord moet worden. Dat was mede door de komst van Robin van Persie en een flink portie blessureleed niet meer het geval door de Scandinaviër.

Met 21 eredivisiedoelpunten en 14 assists had Jørgensen in zijn eerste seizoen in de Kuip een droomstart. De spits werd topscorer van Nederland. Zijn aandeel in de landstitel was groot. Stam is ook erg blij met het verlengde contract. ,,De club en Nicolai geven hiermee een mooi signaal af’’, zegt Stam. ,,Jørgensen heeft bewezen tot een van de topspitsen van de eredivisie te behoren. Met zijn ervaring, technische kwaliteiten en fysiek kan hij samen met de andere aanvallers het verschil maken voor Feyenoord. Ik kijk er naar uit om met hem samen te werken.’’

Quote

Hij is getergd en wil zich samen met Feyenoord revanche­ren voor vorig seizoen.

Sjaak Troost

Het is tevens het eerste wapenfeit van de nieuwe technisch directeur Sjaak Troost. Die weet dat PSV hengelt naar Steven Berghuis, maar in Eindhoven zullen ze eerst moeten verkopen om de benodigde miljoenen te vergaren om de rechterspits over te kunnen nemen.

,,Mooi dat Jørgensen na een seizoen dat door blessures niet gebracht heeft wat hij ervan gehoopt had er hier weer vol voor wil gaan’’, zegt Troost. ,,Hij is getergd en wil zich samen met Feyenoord revancheren voor vorig seizoen. Nicolai geeft hiermee een goed signaal af aan de andere spelers.’’