Volledig scherm
PREMIUM
Waar Ajacied Noa Lang (links) en AZ-speler Fedy Druijf via de Keuken Kampioen Divisie het eerste haalden, moet Feyenoorder Wouter Burger het doen met potjes in de beloftencompetitie. © BSR Agency

Eindelijk een einde aan al die zinloze beloftenpotjes?

Vernieuwingen jeugdKrijgt Nederland een nieuwe landelijke competitie voor toptalenten onder 21 jaar? Het is een van de voorstellen die vandaag op tafel liggen bij een vergadering van alle clubs uit het betaald voetbal. Een meerderheid lijkt voor, maar wat als Ajax en PSV tegen zijn? Verslaggever Maarten Wijffels inventariseeert.

1. Wat gebeurt er vandaag? 

De technisch en algemeen directeuren van alle 34 betaaldvoetbalclubs zijn bijeen op de KNVB-campus in Zeist. Ze vergaderen over plannen om het opleiden van jeugdspelers en de competities waarin dat gebeurt verder te verbeteren. Twee keer per jaar wordt de grote lijn in beleid opnieuw bekeken en afgestemd. In het recente verleden klaagden clubs over de rol van de KNVB in dat proces. De bond zou te ver van hun wensen en problemen afstaan en met dictaten het eigen beleid opleggen.