Volledig scherm
Stadion De Vliert. © Marc Brink/BD

FC Den Bosch diep door het stof: ‘Onze reactie was een blunder’

VideoFC Den Bosch is vanmiddag op de website diep door het stof gegaan voor het ‘snelle statement’ van gisteren. De club uit de Keuken Kampioen Divisie noemt de reactie op de racistische uitlatingen ‘een blunder’. ,,We bieden daarvoor onze excuses aan.”

Aanvaller Ahmad Mendes Moreira van Excelsior werd gisteren in De Vliert in Den Bosch racistisch bejegend door een deel van de aanhang van de thuisploeg. Meteen na het duel, dat korte tijd werd stilgelegd door arbiter Gerrets, bagatelliseerde FC Den Bosch het racistische gedrag van de eigen fans. FC Den Bosch sprak van ‘kraaiengeluiden’ die dateren uit de tijd dat Hans Kraay jr. voor de club speelde. ,,Iedere buitenspeler van de tegenstander die aan de kant van De Vliert-tribune aan de bal is, wordt met regelmaat ‘getrakteerd’ op zo’n ‘kraaienconcert’”, aldus de Bossche club. Vandaag trok FC Den Bosch het boetekleed aan. ,,We zijn diep geschrokken naar aanleiding van de gesprekken, die maandagochtend zijn gevoerd met de spelersgroep en andere betrokkenen‘’, meldt de club op d website. ,,Er blijken zondag wel degelijk racistische uitlatingen te zijn gedaan vanaf de tribune. De club doet verder onderzoek naar wat er feitelijk is gebeurd en zal alles in het werk stellen om de personen die zich schuldig hebben gemaakt aan dit grensoverschrijdend gedrag te achterhalen en te straffen. FC Den Bosch gaat met een totaalaanpak, en in samenspraak met alle betrokkenen in en rondom de club, schouder aan schouder, actief op zoek naar manieren om de misstanden, waaraan een deel van de achterban zich schuldig heeft gemaakt, grondig aan te pakken en uit te bannen. De club komt in de loop van de week met een eerste actieplan.”

Beluister hier onze voetbalpodcast, waarin Sjoerd Mossou zich heel boos maakt over het racisme in de Nederlandse voetbalstadions. ‘Het is uitschot, dat we snel uit de stadions moeten schoppen.’