Jean Christophe Bahebeck na zijn uitgoal bij NAC.
Volledig scherm
Jean Christophe Bahebeck na zijn uitgoal bij NAC. © BSR Agency

FC Utrecht in Venlo op jacht naar clubrecord

FC Utrecht gaat morgenavond bij VVV in Venlo op jacht naar een stokoud clubrecord. Voor de tweede keer in de geschiedenis kan de formatie van Dick Advocaat vier opeenvolgende uitwedstrijden winnen. De laatste keer dateert van het seizoen 1971/1972, anderhalf jaar na de oprichting van de club.

Dick Advocaat.
Volledig scherm
Dick Advocaat. © BSR Agency

FC Utrecht en uitwedstrijden is al sinds mensenheugenis een vat vol tegenstrijdigheden. In het hele kalenderjaar 2018 wonnen de Domstedelingen in de eredivisie bijvoorbeeld maar drie keer buiten de vertrouwde Galgenwaard. Dit seizoen is alles anders. De afgelopen weken werden De Graafschap (0-1), Heracles (1-5) en NAC (0-4) op de pijnbank gelegd. Daarmee is FC Utrecht dit kalenderjaar buitenshuis niet alleen productief - met Heerenveen werd als enige club in de eredivisie het meest (13 keer) gescoord - de nummer 5 van de eredivisie is ook de best presterende uitploeg van 2019 met 9 punten uit 5 duels. Nummer twee PSV pakte dit jaar buiten Eindhoven ook 9 punten, maar had 6 wedstrijden voor nodig.


Dat juist de uitwedstrijd met VVV-Venlo op het programma staat, zal voor vertrouwen zorgen in Utrecht: in de laatste acht eredivisiewedstrijden in De Koel werd er namelijk niet verloren (5 zeges, drie remises). Dat betekent voor FC Utrecht dat er een nieuw clubrecord kan worden gevestigd: nog nooit lukte het de club namelijk om negen uitduels ongeslagen te blijven met een specifieke tegenstander in de eredivisie.