Stadion Galgenwaard FC Utrecht
Volledig scherm
Stadion Galgenwaard FC Utrecht © ANP

FC Utrecht wil Galgenwaard snel in eigen beheer hebben

FC Utrecht hoopt op korte termijn eigenaar te zijn van Stadion Galgenwaard. De club heeft een bod uitgebracht, maar weet dat er hobbels op de weg liggen.

In de huidige situatie betaalt FC Utrecht per seizoen 1,4 miljoen euro voor het pakket huurovereenkomsten met Stadion Galgenwaard, maar bijvoorbeeld ook de fanshop en catering.

Met de aankoop van Stadion Galgenwaard zou een droom van grootaandeelhouder Frans van Seumeren uitkomen. Hij zou graag zien dat zijn FC Utrecht een eigen stadion heeft en daar commercieel van kan profiteren. Daarom heeft de club een bod uitgebracht bij de eigenaren van het stadion, die onder aanvoering staan van Jan Spelt.

Volgens Van Seumeren zit de complexiteit in het feit dat je het stadion niet ‘los’ koopt. ,,Ook de kantoren en de parkeerplekken rondom het stadion spelen er een rol in. Dat zijn de dure componenten”, vertelt de ondernemer, die na ongeveer twee maanden praten met Spelt vooralsnog niet meer dan goede hoop heeft dat het plan rond komt. Als beide partijen het eens worden over de aankoopprijs, hoopt Van Seumeren op een deal in ‘twee of drie maanden als het allemaal meezit’.

Grootaandeelhouder Frans van Seumeren van FC Utrecht.
Volledig scherm
Grootaandeelhouder Frans van Seumeren van FC Utrecht. © Foto Ruud Voest
  1. De loopbaan van ‘Ibi’ Afellay in 14 schitterende foto's

    De loopbaan van ‘Ibi’ Afellay in 14 schitteren­de foto's

    PSV maakte gisteren bekend dat Ibrahim Afellay vertrekt uit Eindhoven. De 34-jarige Utrechter maakte het afgelopen seizoen zijn rentree, na jaren vol blessureleed. Hij bleef het afgelopen voetbaljaar steken op slechts drie competitiewedstrijden. Afellay denkt dat zijn loopbaan er nog niet op zit en onderzoekt de komende weken of hij bij een andere club aan de slag moet gaan of dreigt het einde van een mooie carrière, die hem via PSV langs FC Barcelona, Olympiakos, Schalke 04, Stoke City en 53 interlands voor Oranje voerde? Een loopbaan in 14 fraaie foto's.