Volledig scherm
© BSR Agency
2
EINDE
0
  • Jens Toornstra 49'
  • Rick Karsdorp 80'

Feyenoord is Porto de baas in meeslepend voetbalgevecht

Prachtgoal KarsdorpFeyenoord heeft de eerste drie punten in Groep G van de Europa League veroverd. De Rotterdammers waren FC Porto met 2-0 de baas na een fantastisch voetbalgevecht in de Kuip. Jens Toornstra en Rick Karsdorp tekenden voor de doelpunten.

Door Daniël Dwarswaard

Feyenoord knokte en zwoegde. In een sfeer die zo past bij een Europese avond in De Kuip. Het stadion trilde weer eens op zijn grondvesten. Vooral toen Rick Karsdorp na een solo tien minuten voor tijd de beslissende 2-0 maakte. Feyenoord worstelde de laatste weken, maar liet tegen de Portugese topclub zien dat het kan strijden en bij momenten prima kan voetballen.

Ook vlak na rust vloog het bier al massaal door het stadion toen Jens Toornstra de thuisploeg op 1-0 zette. Eerst redde keeper Agustin Marchesin nog op een inzet van Sam Larsson. De Zweed bracht de bal daarna voor en Toornstra rondde technisch perfect met de binnenkant af. Een bevrijdende goal ook voor de middenvelder die na lang blessureleed weer belangrijk is voor Feyenoord.

Tweemaal lat

Het duel kwam daarna helemaal los. Otavio schoot namens Porto op de lat na een prachtig ingestudeerde vrije trap. Steven Berghuis raakte een paar minuten later óók de bovenkant van de lat. Larsson kreeg daarna de kans om de Rotterdammers op 2-0 te zetten. Na een geweldige steekbal van Toornstra schoot de Zweed in het zijnet. Het spel bleef op en neer golven en Marega schoot hopeloos over het doel van Kenneth Vermeer.

Daarna kreeg Porto na een flitsende aanval weer de kans op de gelijkmaker, maar invaller Luiz Diaz pegelde op de lat. De druk van de Portugese topclub werd groter en groter, maar toen was daar Karsdorp met de bevrijding. Feyenoord vierde feest. Terecht na winst op het gerenommeerde FC Porto, dat vorig seizoen nog de kwartfinale van de Champions League haalde.

De andere wedstrijd in Groep G, Young Boys - Rangers FC, werd met 2-1 gewonnen door de Zwitsers. Het winnende doelpunt viel in de 93ste minuut en kwam op naam van Christian Fassnacht. Halverwege leidde Rangers nog door een treffer van Alfredo Morelos. Kort na de pauze maakte Roger Assale gelijk. Alle ploegen in de groep van Feyenoord staan nu op drie punten.

Rick Karsdorp met zijn prachtige doelpunt.
Volledig scherm
Rick Karsdorp met zijn prachtige doelpunt. © Pim Ras Fotografie
Leroy Fer aan de bal.
Volledig scherm
Leroy Fer aan de bal. © Pim Ras Fotografie
Jens Toornstra viert zijn goal, Steven Berghuis viert het met hem mee.
Volledig scherm
Jens Toornstra viert zijn goal, Steven Berghuis viert het met hem mee. © Pim Ras Fotografie
  1. De loopbaan van ‘Ibi’ Afellay in 14 schitterende foto's

    De loopbaan van ‘Ibi’ Afellay in 14 schitteren­de foto's

    PSV maakte gisteren bekend dat Ibrahim Afellay vertrekt uit Eindhoven. De 34-jarige Utrechter maakte het afgelopen seizoen zijn rentree, na jaren vol blessureleed. Hij bleef het afgelopen voetbaljaar steken op slechts drie competitiewedstrijden. Afellay denkt dat zijn loopbaan er nog niet op zit en onderzoekt de komende weken of hij bij een andere club aan de slag moet gaan of dreigt het einde van een mooie carrière, die hem via PSV langs FC Barcelona, Olympiakos, Schalke 04, Stoke City en 53 interlands voor Oranje voerde? Een loopbaan in 14 fraaie foto's.