Fer en Karsdorp vieren de 3-0.
Volledig scherm
Fer en Karsdorp vieren de 3-0. © BSR Agency
3
EINDE
2
 • Rick Karsdorp 6'
 • Luciano Narsingh 21'
 • Leroy Fer 33'
 • Edgar Ié 77'
 • Renato Tapia 83'

Feyenoord klopt ADO na hete slotfase met twee eigen doelpunten

Na een aanvankelijk makkelijk middagje in de Kuip werd het voor Feyenoord tegen ADO Den Haag alsnog zweten. Maar de 3-2 winst was uiteindelijk meer dan verdiend. Nicolai Jørgensen en Jens Toornstra maakten na blessureleed als invallers hun rentree.

Luciano Narsingh viert zijn 2-0.
Volledig scherm
Luciano Narsingh viert zijn 2-0. © BSR Agency
Nicolai Jörgensen maakte zijn rentree na maandenlang blessureleed.
Volledig scherm
Nicolai Jörgensen maakte zijn rentree na maandenlang blessureleed. © BSR Agency
Shaquille Pinas.
Volledig scherm
Shaquille Pinas. © BSR Agency
De knuffelactie in minuut 12.
Volledig scherm
De knuffelactie in minuut 12. © BSR Agency

Door Daniël Dwarswaard

Feyenoord walste vanaf minuut één over het onthutsend zwakke ADO Den Haag heen. Na zeven minuten was het al raak, de ideale start voor Feyenoord dat zonder de lichtgeblesseerde sterspeler Steven Berghuis moest aantreden. Ridgeano Haps, die een uitstekende wedstrijd speelde, werd neergelegd door Bilal Ould-Chikh in het strafschopgebied. Bij afwezigheid van Berghuis mocht Rick Karsdorp de strafschop nemen en deed dat feilloos.

Feyenoord hield, onder aanvoering van Leroy Fer, het tempo hoog en wilde ADO direct de knock-out toedienen. Dat lukt toen Luciano Narsingh met een prachtig stiftje de score verdubbelde. Even daarvoor had de Kuip ook al gejuicht voor de ‘knuffelregen’ die de fans van ADO in de twaalfde minuut verzorgden. De inmiddels bekende actie voor het Sophia Kinderziekenhuis. Hartverwarmend, dat niet bepaalde gezegd kon worden van de elf Haagse spelers op het veld.

De 3-0 , binnen het halfuur, was dan ook geen verrassing. Aaron Meijers maakte hands in het zestienmetergebied. Karsdorp babbelde even met Leroy Fer. Die laatste nam uiteindelijk de penalty en faalde evenmin. Daarna leek de wedstrijd gespeeld en liet Feyenoord na om de score écht hoog op te laten komen.

Toch veerde de Kuip in de tweede helft nog een keer goed op. Na lang blessureleed maakte Nicolai Jørgensen zijn rentree als vervanger van Sam Larsson. De Deense spits speelde dit seizoen nog geen minuut. Het onthaal door de fans van Feyenoord was warm. Trainer Jaap Stam greep het makkelijke middagje tegen ADO ook aan om de talentvolle aanvaller Marouan Azarkan een kwartiertje speeltijd te gunnen.

Ook Jens Toornstra, eveneens lang uit de roulatie geweest, mocht nog even meedoen en loste de uitstekend spelende Fer af. Toornstra stond nog niet in het veld toen Ié een eigen doelpunt en de stand op 3-1 kwam. Het cynische Haagse publiek maakte er nog een feestje van. Dat werd steeds serieuzer toen ADO zelfs op 3-2 kwam toen ook Renato Tapia een eigen doelpunt maakte. Een zorgeloos middagje werd daardoor voor Feyenoord toch nog stressvol. Donderdag wacht in Glasgow Rangers FC in de poulefase van de Europa League.

Bekijk hieronder een video van de hartverwarmende knuffelactie in de Kuip.

Volledig scherm
© Pim Ras fotografie
Volledig scherm
© BSR Agency
Volledig scherm
© Pim Ras fotografie
 1. Jack de Gier kijkt terug op bewogen jaar in Deventer: ‘Echte klik met leiding GA Eagles was er niet’
  PREMIUM
  Interview

  Jack de Gier kijkt terug op bewogen jaar in Deventer: ‘Echte klik met leiding GA Eagles was er niet’

  De wegen van Go Ahead Eagles en trainer Jack de Gier zijn gescheiden. De oefenmeester uit Diemen verlaat Deventer met opgeheven hoofd, al was dat ene jaar in de Adelaarshorst niet altijd even gelukkig. ,,Het supergoeie gevoel tussen mij en de club was er niet‘’, zegt De Gier, die de slotakte van het seizoen graag anders had gezien. ,,Dat voelt teleurstellend.’’