Volledig scherm
© Pim Ras Fotografie

Feyenoord krijgt pak slaag bij debuut Jaap Stam in de Kuip

VideoJaap Stam had vast een beter debuut in de Kuip in gedachten. De coach zag zijn Feyenoord met 3-0 verliezen van Panathinaikos. 

Volledig scherm
© Pim Ras Fotografie

Door Mikos Gouka

De uitslag was enigszins geflatteerd, maar toch was de 3-0 nederlaag van Feyenoord een signaal dat de Rotterdammers nog veel werk moeten verzetten voor de competitiestart. Daar zou Steven Berghuis bij moeten zijn. Een paar uur voor de oefenwedstrijd tegen Panathinaikos belde John de Jong met de leiding van Feyenoord met de mededeling dat PSV Berghuis wil overnemen. De Rotterdammers antwoordden kort en krachtig dat de aanvaller niet te koop is. Natuurlijk is er een prijs waar ook Feyenoord voor de knieën gaat, maar de nieuwe trainer Jaap Stam na het vertrek van Robin van Persie, Tonny Vilhena en Jordy Clasie opzadelen met het vertrek van nog een sterkhouder, is lastig. Dat Jan de Jong is vertrokken, zorgt volgens Stam niet meteen voor veel onrust. ,,Ik werd gebeld door Jan die vertelde dat hij ermee op ging houden. Dat was onverwachts’’, zei Stam voor de wedstrijd.

De trainer zag zijn ploeg vanavond in de Kuip tegen de Grieken erg naïef beginnen. Een dekkingsfout van Jeremiah St. Juste en knullig balverlies van Berghuis zorgden voor een snelle 0-2 tussenstand. Namens de Grieken scoorden de Italiaanse spits Federico Macheda en middenvelder Giannis Bouzoukis. Berghuis raakte nog de lat, waar Eric Botteghin en Dylan Vente kopkansen onbenut lieten.

Ook na rust kreeg Feyenoord volop kansen, maar de Grieken waren veel effectiever. Nikos Vergos tikte een kwartier voor tijd 0-3 achter keeper Kenneth Vermeer, dit keer na een inschattingsfout van Tyrell Malacia.

Zaterdag speelt Feyenoord in Rotterdam een besloten oefenwedstrijd tegen het Duitse Karlsruher SC. De bedoeling is dat de nog contractloze Leroy Fer in die partij zijn eerste speelminuten krijgt voor Feyenoord.

Volledig scherm
© Pim Ras Fotografie
Volledig scherm
© Pim Ras Fotografie
Lucina Narsingh op de tribune.
Volledig scherm
Lucina Narsingh op de tribune. © Pim Ras Fotografie