Oranje Onder17 treurt. Mohamed Taabouni ligt verslagen op de grasmat Estádio Estadual Kléber José de Andrade in Cariacica.
Volledig scherm
Oranje Onder17 treurt. Mohamed Taabouni ligt verslagen op de grasmat Estádio Estadual Kléber José de Andrade in Cariacica. © FIFA via Getty Images

Fiasco dreigt voor Oranje Onder-17 na nieuwe domper

WK in BraziliëOranje Onder-17 heeft op het WK een nieuwe bittere pil moeten slikken. De ploeg van Peter van der Veen, die voor niets minder dan de wereldtitel naar Brazilië was afgereisd, verloor ook z'n tweede groepsduel. Na Japan (3-0) was vanavond Senegal te sterk: 1-3.

Oranje Onder-17 heeft nu nog een waterkansje om de groepsfase te overleven. In het laatste duel speelt Europees kampioen Oranje later deze week tegen de VS. Onder-17, dat een langer verblijf in Brazilië niet meer in eigen hand heeft, eindigde het duel in Estádio Estadual Kléber José de Andrade in Cariacica met tien man na een rode kaart voor Melayro Bogarde in de slotfase.

Senegal-doelman Mikayil Faye houdt Oranje-spits Naoufal Bannis tegen.
Volledig scherm
Senegal-doelman Mikayil Faye houdt Oranje-spits Naoufal Bannis tegen. © FIFA via Getty Images

Naoufal Bannis zette Oranje nog wel op een snelle voorsprong, maar nadat de VAR een treffer van Senegal had laten annuleren, sloegen de Afrikanen in de tweede helft wél toe. Pape Sarr maakte meteen na de rust gelijk, waarna Onder-17 geen vuist meer kon maken. Toen Oranje-verdediger Melayro Bogarde met rood werd weggestuurd na een overtreding in de zestien - en opnieuw Pape Sarr van elf meter de 2-1 voor zich had opgeëist -  was het gedaan met de Nederlandse talenten. Diep in blessure tijd gooide Aliou Balde de deur in het slot.