Fortuna staat twee minuten stil bij Ricksen

Fortuna Sittard heeft vanavond twee minuten stilgestaan bij het overlijden van clubicoon Fernando Ricksen. Dat gebeurde bij het standbeeld van de voetballer, bij het stadion in Sittard. De twee minuten verwezen naar het rugnummer van Ricksen.

Bij de ceremonie waren ongeveer 150 supporters aanwezig. Algemeen directeur Ivo Pfennings hield een korte toespraak. Samen met Kevin Hofland en Roy Knez, allen vrienden van Ricksen, legde hij bloemen bij het standbeeld en tekende hij het condoleanceregister.

Rond de thuiswedstrijd tegen Sparta, zaterdag 28 september, staat Fortuna opnieuw stil bij het overlijden van Ricksen.

Ricksen speelde van 1993 tot 1997 bij Fortuna en keerde er in 2010 terug. Na het seizoen 2012-2013 beëindigde hij in Sittard zijn loopbaan. Niet veel later bleek Ricksen de spierziekte ALS te hebben.

2018-01-12 20:13:18
Volledig scherm
2018-01-12 20:13:18 © ANP
  1. Jack de Gier kijkt terug op bewogen jaar in Deventer: ‘Echte klik met leiding GA Eagles was er niet’
    PREMIUM
    Interview

    Jack de Gier kijkt terug op bewogen jaar in Deventer: ‘Echte klik met leiding GA Eagles was er niet’

    De wegen van Go Ahead Eagles en trainer Jack de Gier zijn gescheiden. De oefenmeester uit Diemen verlaat Deventer met opgeheven hoofd, al was dat ene jaar in de Adelaarshorst niet altijd even gelukkig. ,,Het supergoeie gevoel tussen mij en de club was er niet‘’, zegt De Gier, die de slotakte van het seizoen graag anders had gezien. ,,Dat voelt teleurstellend.’’