Frenkie de Jong: We hebben grote stappen gezet met Oranje

SamenvattingExact een jaar na zijn eerste basisplaats bij het Nederlands elftal won Frenkie de Jong met het Nederlands elftal bij Estland: 0-4. ,,Er is veel gebeurd sinds die wedstrijd tegen Frankrijk", lachte de middenvelder. ,,Ja, af en toe besef ik dat wel."

De Jong reikte het afgelopen seizoen met Ajax tot de halve finale van de Champions League en verloor met Oranje de finale om winst van de eerste editie van de Nations League. Vorige week nog werd hij verkozen tot beste middenvelder van Europa. Dat gebeurde nadat hij voor minimaal 75 miljoen euro naar FC Barcelona was vertrokken.

,,Het gaat allemaal heel snel", zei De Jong. ,,Maar ik ben vooral blij dat we ook hier van Estland hebben gewonnen. Je moet dat wel even doen. Het lijkt soms zo makkelijk voor de buitenwereld maar dat is het niet altijd. We hebben met Oranje grote stappen gezet het afgelopen jaar. Ik denk dat wij nog veel meer kunnen. Maar laten we ons nu eerst voor het EK plaatsen. Dan mogen we daarna op de eindronde laten zien waartoe we in staat zijn."

Volledig scherm
Frenkie de Jong. © BSR Agency