Volledig scherm
Frenkie de Jong stijlvol aan de bal tegen Noord-Ierland. © BSR Agency

Frenkie de Jong: We moeten ook niet te kritisch zijn

Frenkie de Jong was niet heel uitgelaten nadat Oranje zich in Belfast had geplaatst voor het EK. ,,Ik ben wel blij. Maar voor mijn gevoel hadden we moeten winnen hier”, zei de middenvelder van FC Barcelona. 

,,We hebben een tijdje geen eindtoernooi gehad. Dat halen was het doel. Daarom moeten we ook niet te kritisch zijn.” De Jong werd, net als in oktober in de thuiswedstrijd (3-1), kort gedekt. ,,Ik ben minder vaak aan de bal gekomen dan normaal. Maar dat is niet erg. Dan komen anderen meer aan de bal. We hebben meerdere goede voetballers", aldus De Jong. ,,We hebben het in de eindfase niet op een slotoffensief gegooid. We waren graag groepshoofd geweest op het EK. Maar het maakt ook weer niet zoveel uit. We moeten op het EK van iedereen winnen. We zien wel bij wie we in de poule komen.”

Basisplaats Berghuis

Volledig scherm
Steven Berghuis in duel met Jamal Lewis. © BSR Agency

Steven Berghuis stond verrassend in de basis tegen Noord-Ierland als gevolg van de blessure van Memphis Depay. ,,Ik had het niet verwacht toen ik me bij Oranje meldde”, bekende de Feyenoorder eerlijk bij de NOS. ,,Ik hoopte het wel natuurlijk. Wat ik dacht toen ik het hoorde? Mooi, dit is m’n kans.”

Over zijn eigen optreden was Berghuis gematigd tevreden. ,,Mwoa, er is ruimte voor verbetering. Ik was wel bij een paar goede aanvallen betrokken. Ik ben niet ontevreden, al kan het beter. Over het geheel ben ik blij dat we geplaatst zijn natuurlijk. De Noord-Ieren hebben veel energie, al lagen er voor ons mogelijkheden. Ik denk dat we iets te veel achteruit hebben gespeeld en daardoor goede momenten lieten liggen.”

Bekijk hieronder de samenvatting van Noord-Ierland - Nederland: