Geloof zit eerste Urker prof Ras niet in de weg: ‘Haal doordeweeks wel in’

videoUrk is een voetbalmaf dorp, maar een profvoetballer hadden ze nog niet. Totdat Jan Ras (20) twee weken geleden debuteerde voor Heerenveen, dat vanavond FC Twente ontvangt.

Het is een doodgewone dinsdagavond, eentje waarop Jan Ras niet veel te doen heeft. Hij is terug van de training in Friesland en hoort dat zijn vrienden een oefenduel met elkaar spelen. Urk 1 tegen Urk 2, hij gaat even lekker kijken. Het wordt echter een avond van het besef, want eenmaal op sportpark De Vormt blijkt zijn status veranderd. Kleine jongens spreken hem aan als ‘die voetballer van Heerenveen’. Hij is ineens een voorbeeld geworden.

  1. ‘Hakim heeft last van de kuit, maar we wachten diagnose af’
    Ten Hag ziet Ziyech uitvallen

    ‘Hakim heeft last van de kuit, maar we wachten diagnose af’

    Hakim Ziyech heeft een kuitblessure opgelopen in de eerste wedstrijd van Ajax na de winterstop. De Marokkaanse spelmaker ging tegen Sparta (2-1) na bijna een uur spelen op de grond zitten, gooide uit frustratie zijn scheenbeschermers weg en gebaarde dat hij gewisseld moest worden. ,,Ik kan nog niet vertellen wat de diagnose is, dat moeten we afwachten”, zei trainer Erik ten Hag. ,,Hakim heeft in ieder geval last van een kuit.”