Op de blindentribune kunnen blinden en slechtzienden wedstrijden bijwonen die voorzien worden van aangepast commentaar. Zo kunnen zij toch de sfeer meekrijgen van een voetbalwedstrijd.
Volledig scherm
PREMIUM
Op de blindentribune kunnen blinden en slechtzienden wedstrijden bijwonen die voorzien worden van aangepast commentaar. Zo kunnen zij toch de sfeer meekrijgen van een voetbalwedstrijd. © Siese Veenstra

Genieten op de blindentribune: ‘Ik verheug me hier de hele week op’

FC EmmenNegen van de achttien eredivisieclubs hebben inmiddels een blindentribune. Sinds dit seizoen heeft ook FC Emmen speciale plekken voor slechtziende en blinde supporters. AD-verslaggever Daniël Dwarswaard beleefde zondag het duel tussen FC Emmen en Fortuna Sittard (2-1) tussen hen. Mét blinddoek.

Quote

Wij krijgen berichtjes van mensen die op de blindentri­bu­ne hebben gezeten. Dat ze genoten hebben.

Niels Dijkhuizen, verslaggever RTV Drenthe

Door Daniël Dwarswaard

En dan, als Sergio Peña FC Emmen een paar minuten voor tijd de belangrijke zege op Fortuna Sittard bezorgt, kan ik mezelf niet beheersen. Ik móet zien hoe de blinde fan Jan Wolters er nu bij zit. Ik trek het blinddoekje van mijn hoofd en kijk naar links. Op de tribune met fanatieke fans is het een wirwar van juichende fans. Kinderen worden de lucht in getild. Rechts deinzen de blote basten op en neer. Op rij 1 knikt Wolters met zijn hoofd, intens tevreden. Zijn rechterhand gaat even de lucht in.

  1. Jack de Gier kijkt terug op bewogen jaar in Deventer: ‘Echte klik met leiding GA Eagles was er niet’
    PREMIUM
    Interview

    Jack de Gier kijkt terug op bewogen jaar in Deventer: ‘Echte klik met leiding GA Eagles was er niet’

    De wegen van Go Ahead Eagles en trainer Jack de Gier zijn gescheiden. De oefenmeester uit Diemen verlaat Deventer met opgeheven hoofd, al was dat ene jaar in de Adelaarshorst niet altijd even gelukkig. ,,Het supergoeie gevoel tussen mij en de club was er niet‘’, zegt De Gier, die de slotakte van het seizoen graag anders had gezien. ,,Dat voelt teleurstellend.’’