Volledig scherm
© BSR Agency

Geschorste Boadu krijgt paar dagen vrij

AZ-aanvaller Ferdy Druijf mag het zaterdag in de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen in Den Haag vanaf de aftrap laten zien. De 21-jarige spits neemt de basisplaats in van Myron Boadu, die een schorsing uitzit. ,,Dat is heel logisch en gaat ook gebeuren”, zei AZ-coach Arne Slot over de wijziging in zijn succesvolle elftal.

De verplichte reservebeurt voor Boadu komt bij de Noord-Hollandse club niet helemaal ongelegen. ,,Het is natuurlijk altijd vervelend als een speler is geschorst. Myron was ook goed bezig. Maar het is een ontzettend drukke periode voor hem geweest”, doelde Slot onder meer op het voorbije tweeluik met Jong Oranje. ,,Hij kan nu van een paar vrije dagen genieten. We verwachten hem dan zondag weer fris en fruitig op de training.”

AZ staat op de derde plaats in de eredivisie met twintig punten, drie punten minder dan Ajax en PSV. Heerenveen is de nummer acht van de ranglijst, met dertien punten.

Volledig scherm
© BSR Agency
  1. De loopbaan van ‘Ibi’ Afellay in 14 schitterende foto's

    De loopbaan van ‘Ibi’ Afellay in 14 schitteren­de foto's

    PSV maakte gisteren bekend dat Ibrahim Afellay vertrekt uit Eindhoven. De 34-jarige Utrechter maakte het afgelopen seizoen zijn rentree, na jaren vol blessureleed. Hij bleef het afgelopen voetbaljaar steken op slechts drie competitiewedstrijden. Afellay denkt dat zijn loopbaan er nog niet op zit en onderzoekt de komende weken of hij bij een andere club aan de slag moet gaan of dreigt het einde van een mooie carrière, die hem via PSV langs FC Barcelona, Olympiakos, Schalke 04, Stoke City en 53 interlands voor Oranje voerde? Een loopbaan in 14 fraaie foto's.