Hakim Ziyech
Volledig scherm
Hakim Ziyech © BSR Agency

Hakim Ziyech verruilt Ajax voor Chelsea

VIDEOHakim Ziyech is bezig aan zijn laatste maanden als speler van Ajax. De 26-jarige technicus zal binnenkort een contract tekenen bij het Engelse Chelsea.

Ziyech staat al langere tijd op de radar van de Londense club. Chelsea meldde zich in januari met bod bij Ajax voor een wintertransfer, maar de Amsterdamse clubleiding wilde tussentijds geen basisspelers laten vertrekken. Chelsea gaf echter niet op en deed begin deze week opnieuw een poging.

Lees hier ook het uitgebreide interview dat Freek Jansen onlangs met Hakim Ziyech had. ‘Veel neppe figuren in de voetballerij’ (Premium)

Hakim Ziyech in actie tegen Chelsea
Volledig scherm
Hakim Ziyech in actie tegen Chelsea © Pim Ras Fotografie

Dat resulteerde in een deal tussen beide clubs, waarbij Ajax ruim 40 miljoen euro zal ontvangen, mogelijk nog oplopend met bonussen. De verwachting is dat Ziyech op korte termijn zijn handtekening zal zetten.

De Marokkaanse spelverdeler, die momenteel revalideert van een kuitblessure, wordt al langere tijd begeerd door buitenlandse topclubs. Zo was hij in het recente verleden nog dichtbij een overgang naar AS Roma, terwijl afgelopen zomer Sevilla hem wilde halen. Ziyech was echter heel kieskeurig en wilde alleen bij Ajax vertrekken als het totale plaatje zou kloppen. Dat is nu met Chelsea het geval.

Ajax-trainer Erik ten Hag ging voor het bekerduel met Vitesse bij FOX Sports in op de transfer van Hakim Ziyech. ,,Het is alleen maar mooi voor Ajax dat zulke grote clubs komen. Het vertrekt van Hakim hadden we natuurlijk kunnen verwachten. Het is een bonus dat hij dit jaar nog bij ons is.”

Poll

Hakim Ziyech maakt met Chelsea de juiste keuze

  • Ja (63%)
  • Nee, hij had beter naar het kaliber Liverpool kunnen gaan (24%)
  • Nee, dit is te hoog gegrepen (13%)
18091 stemmen