Volledig scherm
© BSR Agency
4
EINDE
1
 • Cyriel Dessers 17' 42'
 • Silvester van der Water 55'
 • Mauro Júnior 63'
 • Vangelis Pavlidis 33'

Heracles maakt korte metten met Willem II en boekt eerste thuiszege

Heracles Almelo heeft de eerste thuiszege van het seizoen gepakt. In Erve Asito rekenden de Almeloërs met 4-1 af met Willem II. Cyriel Dessers (tweemaal), Silvester van der Water en Mauro Junior scoorden voor Heracles.

Heracles begon prima aan het duel, waarin lange tijd weinig gebeurde. Na een kwartier spelen leverde dat de 1-0 op. Cyriel Dessers schudde zijn belager Jordens Peters sterk af, kapte en schoot met links knap raak. Heracles hield het duel daarna prima onder controle en hield het achterin goed dicht. De Almeloërs kregen niets tegen, maar moesten na een ruim half uur spelen toch de gelijkmaker incasseren. Na een mooie aanval stond Vangelis Pavlidis vrij voor de goal om de 1-1 te maken.

Ondanks die gelijkmaker ging Heracles met een voorsprong rusten. Dessers maakte uit een hoekschop de 2-1. Net als bij de 1-0 was er even twijfel of de Belg daarbij een overtreding maakte op Peters, maar de goal telde.

Ontketend

Na rust bouwde Heracles de voorsprong snel uit. Van der Water stond aan het eind van een fraaie aanval en werkte vol overtuiging af. Met links poeierde hij de bal over Wellenreuther. Daar bleef het niet bij voor een ontketend Heracles. Na een uur spelen brak de ploeg snel uit via Mauro en Dessers. Laatstgenoemde verspeelde de bal, maar die kwam met wat geluk voor de voeten van de kleine Braziliaan, die keurig afrondde. Na die 4-1 was er nog een half uur te spelen, maar er gebeurde weinig meer in Erve Asito. Pavlidis was nog dichtbij de 4-2, maar die viel niet meer bij Willem II.

 1. Jack de Gier kijkt terug op bewogen jaar in Deventer: ‘Echte klik met leiding GA Eagles was er niet’
  PREMIUM
  Interview

  Jack de Gier kijkt terug op bewogen jaar in Deventer: ‘Echte klik met leiding GA Eagles was er niet’

  De wegen van Go Ahead Eagles en trainer Jack de Gier zijn gescheiden. De oefenmeester uit Diemen verlaat Deventer met opgeheven hoofd, al was dat ene jaar in de Adelaarshorst niet altijd even gelukkig. ,,Het supergoeie gevoel tussen mij en de club was er niet‘’, zegt De Gier, die de slotakte van het seizoen graag anders had gezien. ,,Dat voelt teleurstellend.’’